DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes oldalán akar visszatérni az F1-be Gutierrez

Fél évig titokban tartotta Esteban Gutierrez, hogy szimulátoros munkát végez a Mercedes számára. Az egykor Saubernél és Haasnál versenyző mexikóinak komoly tervei vannak a csapattal.

A Brit Nagydíjon a Mercedes 2016-os autójával, a W07-tel a korábbi F1-es pilóta, Esteban Gutierrez fog bemutatóköröket teljesíteni. A hír váratlan, ugyanis a silverstone-i versenyhétvége előtt nem volt ismert, hogy bármiféle kapcsolat lenne a címvédő istálló és a 26 éves mexikói pilóta között. Ehhez képest kiderült, hogy Gutierrez már fél éve együtt dolgozik az alakulattal, célja pedig Brackley kötelékében visszatérni a Formula-1-be.

„Hétvégén az utolsó F1-es évem világbajnoki autóját vezetem, amely végig a referencia volt számomra is. A csapattal viszont már az év eleje óta együtt dolgozom fejlesztőpilótaként, sokat szimulátorozom, a felkészülésemre és a csapat megismerésére koncentrálok. Remek dolog újra itt lenni, a lehetőségért pedig köszönetet szeretnék mondani” – mondta a motorsport.com-nak Gutierrez, aki Haasnál töltött szezonja óta feltűnt az IndyCarban és Formula-E-ben is. „Úgy érzem, a Formula-1-ben még sokat tudnék nyújtani, a feladást pedig nem ismerem. Bármi lehetséges, és ez is a célom, amiért keményen dolgozom.”



„Egy kis nyugalmat akartam, hogy csendben dolgozhassak, mind a csapattal együtt, mind saját magamon fizikailag és mentálisan. Ez a hétvége nagyszerű volt arra, hogy megosszam az emberekkel a hírt” – magyarázta a titoktartást Gutierrez, aki reméli, hogy hamarosan a 2018-as Mercedest is tesztelheti – ennél távlatibb terveiről nem beszélt: „Bízom ebben. A célom az, hogy hozzátegyek a csapathoz, amennyit csak tudok.”

Nem a Mercedes az első nagycsapat, ahova Gutierrez bekerült, annak ellenére, hogy három szezont felölelő Formula-1-es pályafutása során egyetlen pontszerző helyet ért el. Miután távozott a Saubertől, 2015-ben a Ferrari hivatalos tartalékpilótájának nevezte ki a bőséges szponzori támogatással rendelkező mexikóit, ennek a kapocsnak is volt köszönhető, hogy az F1-ben debütáló Haas őt választotta ki egyik versenyzőjének.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: