DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Horner: A kvalifikáción kell javulnunk

A Red Bull csapatfőnöke szerint az egykörös tempó jelenti számunkra a legfőbb problémát, ezért Kanadában is a kevésbé előnyös rajtpozíció akadályozta meg őket a még jobb eredmény elérésben.

A gyengébb kvalifikáció után a versenyre ismét nem lehet panasza a Red Bull csapatának, Max Verstappen ugyanis a harmadik, míg Daniel Ricciardo a negyedik helyen szelte át a célvonalat. A csapatfőnök, Christian Horner úgy véli, megint szombaton ment el a bikák győzelmi esélye.

„Az autónk megint gyors volt, ám a kvalifikációval ismét problémáink voltak, ennek ellenére sikerült jó eredménnyel zárni Kanadában. Max végre problémamentes hétvégét teljesített, minden edzésen és a versenyen is gyors volt, valamint a gumikkal is jól bánt. Ez mindenképpen jót tesz az önbizalmának és remélhetőleg ezzel kezdetét veszi egy jobb sorozat számára” ‒ értékelt Horner.



A csapatfőnök szerint az autó jelenleg nagyszerűen, és hihetetlenül magas szinten működik, de a tempó terén tovább kell fejlődniük. Az erőforrásból még többet kellene kihozniuk, de a karosszériát sem hanyagolják el, több újítással is készülnek a következő versenyekre.

„Újabb erős hétvégén vagyunk túl, Max révén dobogó és leggyorsabb kör a mérlegünk, Daniel pedig negyedik lett egy olyan pályán, amely a Mercedes otthona. Sebastian legyőzéséhez ma nem volt meg a tempónk, ám most olyan pályák következnek a sorban, ahol még többre lehetünk képesek.”

Két hét múlva Franciaországban folytatódik a világbajnokság, ami egy nagy sorozatnak a kezdete lesz, június végétől július végéig ugyanis öt nagydíjat rendeznek (közte a csapat hazai versenyét, az Osztrák Nagydíjat), ahol a Red Bulloknak bőven lesz lehetőségük csiszolni a kvalifikációs teljesítményükön.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: