DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Lemondott a Williams aero-vezetője is

A Williams borzalmas szezonkezdete után alapos vérfrissítésre van szükség a grove-i alakulat számára, hogy visszataláljon a helyes útra. Ennek újabb lépése a aero-részlegben történt komoly változás.

Várható volt, hogy a pocsék idei szereplésnek hamarosan „emberi” következményei lesznek a Williamsnél. Nem kellett sokat várni az első távozóra, május elején a főtervező, Ed Wood intett búcsút a csapatnak. A hónap továbbra is május, a távozók száma pedig immár kettő. Az aerodinamikáért felelős Dirk de Beer is felállt a grove-i alakulat tervezőasztalától, és még az előtt elhagyta a gárda süllyedő hajóját, mielőtt az végleg a „tenger fenekére érne.”



A csapat szóvivője hivatalos közleményben megköszönte Dirk eddig munkáját, és a legjobbat kívánja neki a jövőben. A dél-afrikai szakember 2017 elején a Ferrarit elhagyva csatlakozott a Williamshez, ám a csapat idei vergődését már ő sem tudta tovább nézni. Aerodinamikai főnökként Dave Wheater dolgozik a továbbiakban a gárdánál, míg a tervezési részlegért a McLarentől idén szerződtetett Doug McKiernan felel.

A csapat tanácsadója, Alex Wurz korábban annyit mondott, a fő gond azzal van, hogy a szimulátorban kapott adatok és a pályán látottak nem egyeznek. Természetesen már javában zajlik a problémák kiküszöbölése, amit még a nyári szünet előtt szeretne bevetni a Williams.

Hogy ez mekkora sikerrel jár, arra talán a Hungaroringen választ is kapunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: