DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Savanyú a szőlő Lawrence Stroll számára (is)

Lance Stroll édesapja, Lawrence tisztán látja, hogy a Williams idén nem hozza a várt eredményt, ám hisz a feltámadásban, és nem szeretne rögtön más istállók ajtaján kopogtatni fia szerződtetésével.

A Williams csapata a Mercedes-motornak köszönhetően nagyszerűen kezdte a hibrid-érát. 2014-ben Felipe Massa révén még pole-pozíciót is sikerült szereznie a csapatnak, ráadásul két éven keresztül a konstruktőri pontverseny harmadik helyén végezett a gárda.

Aztán szép lassan elindult lefelé a lejtőn a grove-i alakulat, az idei év pedig totális csőd az istálló számára. Öt versenyhétvégét követően mindössze Lance Stroll négy pontocskája virít a csapat neve mellett, amivel az utolsó helyen állnak a gyártók bajnokságában. Ami pedig az egészben a legrosszabb, egyelőre nem is látszik a kiút.

Lance édesapja, Lawrence Stroll azonban hisz benne, hogy hamarosan megoldást talál a csapat a problémákra, mert, mint mondta, a vak is látja, hogy szenvednek idén.



„Nem gondolom, hogy csapatot kellene váltanunk. Hiszek a fiúkban. Egyértelmű, hogy nem muzsikálunk valami jól ebben a szezonban, de hiszem, hogy ez csak egy durva ébresztő számunkra, és remélhetőleg a legjobbat tudjuk kihozni belőle” ‒ fogalmazott az 58 éves üzletember az Autosportnak.

„Teljesen világos, hogy az autónk nem azt a teljesítményt nyújtja, amit elvártunk tőle. Szenvedtünk a teszteken, és az eddigi versenyeken egyaránt. Elég nyilvánvalóak a problémáink.”

Ötlet gyanánt felmerült, hogy a Williams esetleg szorosabban együttműködne motorszállítójával, a Mercedesszel, ami talán lendítene valamit a csapat szekerén.

„Nincsenek részvényeim a csapatban, én csupán Lance édesapja vagyok. Természetesen minden olyan ötlet tetszik, ami az autó gyorsaságán segít. Amit Lance művel ezzel a kocsival, az fenomenális. Mind az ötször legyőzte csapattársát, valamint sok más olyan versenyzőit is, akiket ezzel az autóval elvileg nem is lehetne. Ennél jobb teljesítményre aligha lehetne képes" ‒ mondta Lawrence Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: