DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappennek soha nem volt tiszta előzése egy ex-F1-es szerint

Zseniális manőverekből hirtelen ügyetlen megmozdulások lettek: Stefan Johansson úgy véli, Max Verstappennek eddig hatalmas szerencséje volt, hogy határeset-előzéseit mindig megúszta. A szerencse azonban, mint a gyakorlatban láthatjuk, forgandó.

2015-ös Formula-1-es bemutatkozása óta csodálták Max Verstappen rámenősségét és előzéseit, holott csak hajszálon múlt, hogy nem végződtek balesettel, ahogyan az idei szezon kezdetén több alkalommal. Így vélekedik a 80-as évek svéd ásza, Stefan Johansson.

„Az elmúlt három évben sikerült száraz bőrrel megúsznia az előzéseit. De most fordult a kocka, mert minden előzése annyira határeset, annyira kis százalékos sikerrel kecsegtet. A végén az esélyek legyőznek, és már nem úszod meg azt, amit előtte mindig sikerül” – írta blogján Johansson, majd kifejtette, hogy Verstappen korábbi előzései sosem voltak feddhetetlenek.



„Ha megnézzük Verstappen összes korábbi előzését, az bennük a kivételes, hogy sosem ő itta meg a levét. Helyette mindig az végezte törött szárnyvéglappal vagy hagyta el kényszerből a pályát, akivel kakaskodott. De eljön a fordulópont, most pedig minden manővere rosszul végződik, pedig nem csinál semmit másként, csak éppen az az apró hibahatár, amivel mindig dolgozik, már nem kedvez neki. Így lesznek a zseni előzéseiből, amiket az évek során emlegettek, hirtelen ügyetlen és rosszul kivitelezett megmozdulások.”

„Soha nem fog világbajnoki címet nyerni, aki így vezet. Még mindig fiatal, és ezek a futamok biztosan megtanították arra, hogy nem kell minden csatában győzni a háború megnyeréséhez. Azt sem kétlem, hogy még sok-sok versenyt és bajnoki címet fog nyerni. De fel kell ismernie, hogy nem folytathatja, amit most csinál, nem fogja megúszni minden alkalommal” – tanácsolta Verstappennek.

A pályafutása csúcsán Ferrarinál és McLarennél is versenyző Johansson szerint az sem helyénvaló, hogy a Red Bull vezetői állandóan tisztára mossák a hollandot: „Ha Christian Horner vagy Helmut Marko lennék, ahelyett, hogy védelmezném őt, inkább leültetném, és megnézetném vele minden incidens és baleset visszajátszását, amelyhez köze volt, hogy lássa, mennyire kedvezett neki a szerencse a múltban” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: