DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon: Minimális elvárás a pontszerzés

A Force India fiatal francia pilótája félig hazai versenyének tekinti a hétvégi barcelonai futamot, hiszen itt él a családja, így mindenképpen bizonyítani szeretne a bakui kisiklás után.

A Force India egyik szeme sírt, a másik nevezett a két héttel ezelőtti bakui futamon, hiszen amíg egyik versenyzője, a mexikói Sergio Perez dobogóra állhatott a viadalt követően, addig az edzéseken s az időmérőn is remeklő Esteban Ocon nem tudta befejezni a versenyt, és pont nélkül távozott az Azeri Nagydíjról. A fiatal francia ezúttal nagyon fogadkozik, hogy kiküszöböli a csorbát, és abban bízik, hogy sok ponttal távozhat majd Barcelonából.

Ocon-DPPI



„Nagyon csalódott voltam a bakui futam után, hiszen az időmérőn megelőztem Sergiot, ám a Raikkönennel való ütközésem miatt végül nem tudtam befejezni a versenyt. Pedig a csapattársam eredménye is bizonyította, az autónk igencsak versenyképes volt. De ez van, a versenyzésben sajnos ilyen esetek is benne vannak, amiből tanulnia kell az embernek. De mindezt el kell most felejteni, már mindenképpen előre tekintek” – fogalmazott az f1i.com-nak Ocon.

A Force India pilótájának mindenesetre szerencséje van, hiszen olyan helyszín következik a versenynaptárban, amit talán a legjobban ismer, ráadásul félig hazai pályának is számít neki Barcelona.

„Mintha végre hazaérkeztem volna, hiszen Barcelona több szempontból is fontos a számomra. Ezt a pályát ismerem a legjobban, itt kezdődött az autóversenyzői karrierem, ráadásul rengeteget tesztelünk itt, bárhova nézünk, mindenhol ismerős és vendégszerető épületek és emberek vesznek minket körbe” – állította a francia versenyző.

És hogy miért is számít félig hazai pályának a barcelonai aszfaltcsík a 21 éves pilótának?

„A családom egy része ebben a városban él, nagyon közel laknak a pályához, nem véletlen, hogy ismerem a környéket. Az itteni nyugodt légkör és csodálatos időjárás minden emberre, így rám is nagyon pozitív hatással van. Már a múlt szezonban is nagyon jól teljesítettünk itt, és az autónk tempója igencsak versenyképes, és a fejlesztéseinknek köszönhetően ott lehetünk a legjobbak között. A magam részéről minél több pont megszerzése a minimális cél” – jelentette ki Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: