DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Akkor gyors a Sauber, ha csurig van tankolva

A versenyben mutatott forma már ígéretes, most az időmérőre kellene ráfeküdni - vallja pilótájuk, Charles Leclerc, aki az egykörös tempó javulásával a középmezőnyt ostromolhatná csapattársával együtt.

Charles Leclerc-nek hála április végén egyetlen futamon több pontot kaszált a Sauber Formula-1-es istállója, mint az utóbbi két szezonban összesen. Az Azerbajdzsáni Nagydíjon elért hatodik helyével Leclerc úgy érzi, a csapat idei autója a hosszabb etapokon, magas üzemanyagszinttel már egész ígéretesen teljesít, amire most rá kellene feküdnie a svájci székhelyű csapatnak, az a kvalifikációs teljesítmény. 

ericsson-baku-action



„Ahogy a futam előtt is mondtam, a versenytempónk jelenleg erősebb az időmérősnél. Ezt ki kell elemeznünk, és javítanunk kell a ’száraz’ tempónkon. A verseny elején nagyon erősek voltunk, de az üzemanyag fogytával elkezdtünk kissé szenvedni. Ha javítunk ezen a helyzeten, akkor kifejezetten versenyképesek lehetünk” – nyilatkozta még a bakui versenyt követően a húsz éves tehetség.

A monacóival csapattársa, Marcus Ericsson is egyetért, aki szerint a Sauber legfontosabb feladata az egykörös tempó javítása kell, hogy legyen. A svéd rá is mutatott, miért gyengélkedik a C37-es az időmérőkön. „Eléggé megszenvedünk a puhább gumikkal” – jelentette ki. „Van egy olyan érzésem, hogy még nem találtuk meg pontosan, hogyan is kellene optimálisan használnunk ezeket a keverékeket. Charles azerbajdzsáni versenytempója nagyon erős volt a környezetéhez képest, ezért úgy gondolom, hogy vasárnaponként fel tudjuk venni a kesztyűt a középmezőnnyel. Szombatra kellene még egy kis extra teljesítményt találnunk, hogy még erősebb hétvégéink legyenek” – idézte őt a motorsport.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: