DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Máris megtalálta bűnbakját a Sauber

A technikai igazgató, Jörg Zander állásába került a Sauber F1-es istálló gyenge szereplése, mindössze 18 hónapnyi szolgálat után távoznia kellett.

A bejelentés némi meglepetést szolgáltatott a sportág világában, mivel néhány napja, az Azerbajdzsáni Nagydíjon érte el a csapat a legjobb eredményét a 2015-ös Orosz Nagydíj óta. Pár napja a monacói Charles Leclerc a hatodik helyen végzett.

Az 54 éves szakember korábban dolgozott a BAR-nak, a Hondának, a Mercedesnek és a Williamsnak is, 2006. júliusától pedig a BMW főmérnöke lett. 2016 novemberében csatlakozott a Sauberhez, ahonnan most azonnali hatállyal kellett távoznia, az istálló az okokat viszont nem nevezte meg a közleményében.



Zander helyettesét egyelőre nem nevezték meg, a jelenlegi osztályvezetők továbbra is Frederic Vasseur csapatfőnöknek jelentenek. Az sem derült ki, hogy a pozíciójára vesznek-e fel új szakembert a Spanyol Nagydíj előtt.

A változásnak valószínűleg köze lehet ahhoz, hogy a Sauber mindössze utolsó előtti, azaz kilencedik a konstruktőrök versenyében tíz ponttal, csak a még gyengébben teljesítő Williamset utasítja maga mögé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: