DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso megunta az újságírók piszkálódását

Folyton csak volt csapatairól faggatják a spanyol F1-est, akinél a legutóbbi alkalomnál telt be a pohár. Kijelentette, hogy egyetlen másik gárda sem érdekli őt, és csak nevet a kérdéseken.

Megunta Fernando Alonso, hogy az újságírók folyton akkor faggatják őt egykori csapatairól, amikor épp jól megy az adott alakulatoknak. A közelmúltban is ez történt, ugyanis múlt hétvégén a Toro Rosso bahreini kiemelkedő eredményéről faggatták a spanyol világbajnokot. Mindenki ismeri a sztorit, hogy Alonso csapata, a McLaren három év sikertelenség után szakított a Hondával. A japánok a Toro Rosso alakulatánál kötöttek ki, és mindenki meglepetésére a múltkori Bahreini Nagydíjon máris egy negyedik hellyel ünnepelhették együttműködésüket. Alonso véleményét a Kínai Nagydíjon kérdezték meg a csapat teljesítményéről, ám a spanyol hamar más irányba terelte a beszélgetést. 

alonso-portrait-2018-2



„Szép hétvége volt számukra a bahreini, de 18 éve vagyok az F1-ben, és őszintén szólva egyetlen jó kvalifikáció vagy eredmény után nincs értelme egyetlen csapatról sem beszélni. 2015-ben és 2016-ban a ferraris kérdésekre válaszolgattam – amikor eljöttem tőlük, minden egyes futamgyőzelmük, minden egyes dobogós helyezésük után arról kérdeztek, hogy megbántam-e a szakítást velük. Aztán most négy éve a Mercedes nyeri a bajnokságot, erre ti a Ferrariról átnyargaltatok a Toro Rossóra. Nem foglalkoztat a többi csapat, de vicces, hogy az emberek akkor érdeklődnek a volt csapataim felől, amikor jól megy nekik. Kérdeznek, de engem nem érdekel” – fakadt ki a mclarenes.

Teljesen érthető a spanyol frusztrációja, a Toro Rosso-Honda eddigi három futamából két szürke mellett csak a bahreini volt eredményes, ennyi alapján pedig egyszerűen piszkálásnak hat, ha a három évig Honda motorral kínlódó pilóta előtt hoznak fel egy ilyen témát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: