DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Jenson Button alaposan kiosztotta Carmen Jordát

A 2009-es F1-es világbajnok nem rejtette véka alá a véleményét a női versenyző legutóbbi nyilatkozatával kapcsolatban, oda is szúrt neki egyet mondandója végén.

A Lotus egykori fejlesztőpilótájaként megismert versenyzőnő, Carmen Jorda Mexikóban a Formula-E versenyén járt, ráadásul egy rövid teszt keretében ki is próbálta a széria autóját. Ezt követően azt nyilatkozta, hogy a nők inkább menjenek a Formula-E-be, mert az F1 túl nehéz...

„Fizikailag kevésbé megerőltető, mint az F1, a leszorítóerő és kormányszervó miatt. A Formula-2-ben és Formula-1-ben szerepelni egy nőnek fizikai jellegű gondot is jelent, úgy gondolom, a Formula-E-ben ez nem lenne jelen számunkra. Figyelembe kell venni azt is, hogy a Formula-E nagyon magas szintű bajnokság, látható az itt szereplő versenyzők névsorán. Az autót viszont, melyet kipróbáltam, nem olyan rettentő nehéz vezetni, de számos dolgot be kell osztani, amit meg kell tanulni. Már versenyeztek itt nők néhányan, miért ne jönnének többen?” – nyilatkozott Jorda.

button



Elég sokan kiakadtak ezen a kijelentésen, több női versenyző is kifejezte nemtetszését, sőt, a 2009-es F1-es világbajnok, Jenson Button sem finomkodott.

"Ó, Carmen, ezzel a nyilatkozattal nem segítesz a tisztességes női versenyzőknek. Kérdezd meg Danica Patrickot, hogy elég erős-e ahhoz, hogy versenyautót vezessen. Ő még engem is fenékbe rúgna az edzőteremben, valószínűleg ugyanolyan erős, mint bármelyik jelenlegi F1-es pilóta. A te problémádat nem a fizikai korlátok jelentik" - szúrt oda Button a közösségi oldalára kitett bejegyzésében.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: