DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Tíz helyszínen tesztel idén a csapatokkal a Pirelli

Közzétette tesztnaptárját a Pirelli: az előző évhez hasonlóan minden istállónak jut legalább egy alkalom a 2019-es abroncsait fejlesztő gyártótól, olyan helyszíneken, mint a Paul Ricard, Vallelunga vagy Mexikó.

Akárcsak az előző szezonban, a Pirelli 2018-ban is nagyszabású tesztprogramot szervez, mely 2019-es abroncsai fejlesztésére szolgál. A teszteken a gumiszállító munkáját segítve a mezőny mind a tíz csapata részt vesz. Az istállók újításokat nem próbálhatnak ki, valamint nem ismerhetik, milyen keveréket használnak épp.



A közzétett tesztnaptárban tíz különböző helyszín szerepel, melyeken 19 napot tölt a Pirelli. Öt helyszínen a nagydíj utáni kedden és szerdán marad a gyártó, így Kínában, Spanyolországban (ez egybeesik a szezonközi kollektív teszttel), Nagy-Britanniában, Japánban és Mexikóban. Más csapatok a versenyek közt Vallelungába, Fioranóba és a Paul Ricard pályára utaznak a Pirellit segíteni. Utóbbi két létesítményen esőgumitesztet is tartanak, mivel ezek locsolórendszerrel vannak felszerelve.

Közös gumiteszt azonban nem lesz idén: tavaly a szezonzárót követően Abu Dhabiban két napon át minden csapat együtt tesztelt a Pirellinek, idén azonban egyetlen helyszínen sem szerepel kettőnél több istálló.

A Pirelli 2018-as tesztnaptára:

április 17-18. 

Sanghaj

Force India

április 19-20.

Fiorano (esőgumi)

Ferrari

május 15-16. 

Barcelona

McLaren, Haas

május 30-31. 

Paul Ricard (esőgumi)

Mercedes

június 14-15. 

Vallelunga

Toro Rosso

július 10-11. 

Silverstone

Red Bull, Williams

szeptember 5-6. 

Paul Ricard (esőgumi)

McLaren

szeptember 20-21. 

Paul Ricard

Mercedes, Ferrari

október 9-10. 

Suzuka

Renault

november 30. 

Mexikó

Sauber

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: