DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mansell megjósolta az idei világbajnokot

Óvatos jóslatokba bocsátkozott Nigel Mansell az idei F1-es szezont tekintve. Varázsgömbjében négymárkás küzdelmet látott, amit szerinte egyértelmű, hogy ki fog megnyerni.

„Nem kérdés, Hamilton és a Mercedes idén is a favorit” – tért a lényegre 1992 Formula-1-es világbajnoka, amikor az idei szezon esélyeseiről kérdezték. Mansell szerint Lewis Hamilton élete formájában van, így nemsokára ő lehet az, akihez a fiatalabb pilótagenerációk majd méregetni fogják magukat. „Ha megvan az éhsége, még sok-sok éve van hátra a sportban. Nem látom akadályát, hogy néhány további vb-cím megnyerésével miért ne tehetné a többiek számára még magasabbra a lécet.” 

hamilton_vb_win



Egy jó szezonhoz azonban kihívók is kellenek, de ezt ő is tudja. „Az izgalmak érdekében abban bízom, hogy a Ferrari, a Red Bull vagy akár a McLaren méltó ellenfele lesz majd a Mercedesnek” – fogalmazta meg kívánságát. „Nem szabad elfelejteni, hogy a Ferrari milyen fantasztikus munkát végzett tavaly. A végtelen sikeréhségük nélkül messze nem láthattunk volna ilyen izgalmas szezont. Remélhetőleg az idei évre is áthozzák ezt a formájukat, miközben a Red Bull egy kicsit több lóerőhöz jut majd a Renault motorjain keresztül.”

Év végén jelentős mozgolódásokra számíthatunk a pilótapiacon, ugyanis több jelentős ülés is felszabadul a mezőnyben. Kimi Raikkönennek, Daniel Ricciardónak és Hamiltonnak lejár a szerződése. Mansell számára az lenne a furcsa, ha honfitársa nem a címvédő alakulatnál vágna bele 2019-be. „Kifejezetten meglepne, ha nem folytatná a Mercedesszel. De lehet, hogy a tél folyamán a Ferrari vagy a Red Bull átugrotta a Mercedest, így ők tesznek majd ajánlatot neki. Ki tudja? Mindenesetre a lába előtt hever a világ – övé a legjobb csapat legjobb autója, ebből pedig ki akarna kimozdulni? Lewis egyike azon keveseknek, akik egy biztos pozícióból megengedhetik maguknak, hogy türelmesek legyenek. Mikor eljön az ideje, rávési majd a papírra a nevét” – magyarázta Mansell.

Korábban 2016 világbajnoka, Nico Rosberg is megpróbálta megjövendölni a 2018-as győztest, egészen hasonló végeredménnyel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: