DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Stroll már várja a Szirotkinnal közös munkát

A kanadai jó kapcsolatot szeretne ápolni 2018-as, újonnan szerződtetett csapattársával. Nem csoda ez, hiszen Stroll jól kijött Massával is, mi több, a mentoraként tekintett rá.

Szergej Szirotkin kinevezésével teljessé vált az idei szezon rajtrácsa. Az orosz, mint ismert, Kubicát győzte le az ülésért folyó versenyben, a lengyelnek pedig meg kellett elégednie a teszt- és tartalékpilóta szerepkörrel. Sokan sokfélét mondták már az oroszról, de Strollnak egyelőre az a legfontosabb, hogy jól kijöjjenek újonnan megnevezett kollégájával, ahogy tették azt brazil csapattársával.

„Szeretném üdvözölni Szergejt a Williamsnél, már nagyon várom, hogy csapattársakként dolgozzunk együtt. Ismerem Szergejt, és biztos vagyok benne, hogy gyorsan közeli munkaviszonyt alakítunk ki” – kanadai néhány mondatban a bemutatkozó évére is visszaemlékezett: „Nagyon élveztem az újonc évem a csapattal, volt néhány emlékezetes pillanatom, amikre szeretnék építkezni a következő szezonban. Már várom Barcelonát, és hogy először vezessem az FW41-et.”

Stroll



Egy-két maradandó emlék biztosan akad Stroll számára, miután az Azerbajdzsáni Nagydíjon a valaha volt legfiatalabb F1-es versenyzőként állhatot fel a dobogóra, esetében ez egy harmadik helyet jelentett, valamint a szintén rekordot jelentő első soros indulása az Olasz Nagydíjon, amit ugyancsak a legfiatalabbként ért el. Az összetettben 12.-ként zárt három ponttal és egyetlen helyezéssel elmaradva brazil ex-csapattársától. Ezek jelenthetik az alapot számára ahhoz, hogy még kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtson és még jobb eredményt érjen el 2018-ban. 

Mint korábban megírtuk, a Williams vág neki az új idénynek a legfiatalabb és legtapasztalatlanabb párossal. Stroll neve mellett csak 20 F1-es verseny áll. Nem véletlen tehát, hogy a grove-i alakulat megtartotta Kubicát, aki ilyen hosszú kihagyás után is kulcsfontosságú szerepet játszhat az autó fejlesztésében és ezzel együtt a brit csapat esetleges sikereiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: