DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Di Resta: Közel voltam a Williams-üléshez

Érzése szerint talán életkora volt a hátrány, amiért végül nem rá esett a választás. A skót jövőre tartalékpilóta sem marad a Williamsnél, végleg elhagyja a csapatot.

A jelenleg leginkább reálisnak tűnő forgatókönyv szerint Szergej Szirotkin lesz a Williams 2018-as versenyzője, Robert Kubica pedig a tartalékpilóta posztot kapja meg. Mielőtt még a novemberi Abu Dhabi teszten az orosz megérkezett a képbe, Paul di Resta tűnt a legfőbb esélyesnek Kubica mellett – a lengyelhez hasonlóan visszatérésre pályázó pilóta, hiszen 2011 és 2013 között szerepelt a mezőnyben.

„Karnyújtásnyira voltam ahhoz, hogy újra versenyülést kapjak, de végül nem történt meg” – beszélt a crash.net-nek arról Di Resta, mennyire voltak valósak esélyei. „Talán a korom szól ellenem, nem tudom.”



A 31 éves skót nevét azután kezdték emlegetni, hogy a tavalyi Magyar Nagydíjon váratlanul újra versenyzett, a betegeskedő Felipe Massa helyén: „Élveztem azt a versenyt, igyekeztem a tőlem telhető legeredményesebben képviselni a csapatot, ellenére a korlátozott időnek, ami jutott. Végső soron az ilyenek által kerülsz újra a képbe.”

Di Resta a lapnak elmondta, jövőre nem tervez tartalékversenyzőként sem maradni a Williamsnél – ez szintén azt erősíti meg, hogy Kubica kaphatja meg a harmadik pilóta posztját. A versenyző helyette a Formula-E felé orientálódik, ma a széria újonctesztjén vett részt a Jaguarral.

„A Williams hamarosan meghozza a döntését, és nagyon rövid időn belül bejelentést tesz. Nekem, versenyzőnek azonban az első számú dologgal kell foglalkoznom, ami én magam vagyok. Ez a bajnokság éppen hogy a Formula-1 szintje alatt van, egy profi versenyzőt pedig ez izgat” – mondta Di Resta, aki a Mercedes versenyzője a DTM-ben, márpedig a gyártó 2019-ben csatlakozni fog az elektromos szériához, ülései pedig mindenképpen a Formula-E legértékesebbjei közé fognak tartozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: