DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Felmondott Raikkönen versenymérnöke

A ferraris nem számíthat a közelgő szezonban segítőjére az elmúlt három évből: versenymérnöke elhagyja a Ferrarit, és a WEC-ben dolgozik tovább. A finn 2014 óta a harmadik szakembert fogja elfogyasztani.

Elhagyja a Ferrarit a 2018-as szezon előtt David Greenwood, Kimi Raikkönen versenymérnöke, közölte az angol nyelvű Autosport lap. A Marussia korábbi főmérnöke 2015-ben csatlakozott a Scuderiához, három idényt töltött Kimi Raikkönen oldalán.

Greenwood személyes okokra hivatkozva hagyta el a csapatot, a későbbiekben az Egyesült Királyságban dolgozik tovább. A hírek szerint a Manor WEC-csapatához igazol – az istállót a korábbi F1-es Manor és Marussia vezetői hozták létre, Greenwood egykori főnökei. Egy Ginetta prototípussal az LMP1-es kategóriában szerepelnek majd.



Raikkönen új versenymérnökének személye nem tisztázott, mindenesetre ő lesz a harmadik, akit a finn Ferrarihoz való visszatérése óta elfogyaszt. 2014-ben az olasz Antonio Spagnolo asszisztálta a versenyzőt a bokszutca faláról.

Egyéb kisebb változások is történnek a maranellói szervezeti struktúrában. A bokszfal munkájáért felelős Diego Ioverno nem fog több nagydíjra elutazni, hanem a főhadiszálláson kap pozíciót. Elképzelhető, hogy egy utód kinevezése helyett a Ferrari szétosztja eddigi kötelezettségeit, melyek egy részét a versenytevékenységekért felelős Jock Clear kaphatja meg. A tesztidőszakig hátralevő hetekben több hasonló, kisebb átszervezés várható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: