DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Dubaji versenyző vette célba az F1-et

A száguldó cirkusznak soha nem volt még pilótája az Egyesült Arab Emirátusokból, a következő években azonban ez is eljöhet: az IndyCar-ban év újonca-címet szerzett tehetség szeretné egy nap kipróbálni magát a sportágban.

Ha ragaszkodni szeretnénk a tényekhez, a Forma-1-nek jelenleg is van dubaji pilótája: Fernando Alonso néhány évvel ezelőtt ugyanis a Perzsa-öböl mentén fekvő városba tette át a székhelyét, olyanra viszont még nem került sor, hogy a sportágban ott született, és sokáig emirátusok-beli licenccel versenyző tehetség mutatkozzon be.



A 2016-os Indy Lights-sorozat győztese, Ed Jones pontosan ilyen háttérrel szerezte meg az Egyesült Államokban sokra taksált „Év Újonca”-címet az IndyCar-ban idén, hiszen első szezonjában kiváló és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott – nem mellesleg első nekifutásra harmadikként zárta az Indy 500-at. Ott csak azért nem kapta meg a legjobb újoncnak járó díjat, mert a szervezők éppen a csak erre a versenyre beugró, ám a futam végén kieső Alonsónak ítélték azt.

Amíg a spanyol más szériákkal szemezget, addig a karrierjét 2018-ban már Chip Ganassi csapatánál folytató Jones úgy vélekedik, egy nap szeretné kipróbálni magát a Forma-1-ben is. „Amikor Ganassi megerősítette, hogy náluk versenyzek 2018-ban, felismertem, milyen szerencsés vagyok” – idézte a dubajit az F1i.com.

„Próbálok hasznos lenni, és tanulni a csapat vezető figurájától, Scott Dixontól, akinek a tapasztalata nagyon hasznos lesz számomra. Az alakulat célja ambiciózus: megnyerni az 500 mérföldest és a bajnokságot. Ami viszont engem illet, még sokat kell tanulnom, de régi álmom, hogy egy nap az F1-ben versenyezzek. Nagyon örülök neki, hogy sikerült csúcsokat elérnem az IndyCarban, és tudom, hogy az USA-ban szerzett eredményeimtől fog függeni, hogy próbára tehetem-e magam egy nagydíjon” – tette hozzá Jones.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: