DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Negyedik vb-címe ellenére is tovább fejlődne Hamilton

A brit világbajnok hiába győzte le idén negyedszerre is az F1 mezőnyét, figyelmeztette riválisait: nem pihenhetnek, hiszen mind magának, mind a Mercedesnek van még tere a további fejlődésre.

A 2017-es Formula-1-es szezon második felében Lewis Hamilton és a Mercedes komolyabb ellenállás nélkül biztosították be mindkét bajnoki címet maguknak. A német istálló három, a brit pilóta pedig két futammal a vége előtt ünnepelhette újabb győzelmét. Hamilton a Párizsban tartott, FIA által rendezett év végi díjátadó gálán azonban figyelmeztette riválisait: hiába az utóbbi évek folyamatos sikerei, ez még nem minden, amit tőlük láthattak. 

„Szeretném azt hinni, hogy ez volt az eddigi legjobb évem” – nyilatkozta az immár négyszeres világbajnok, mielőtt megkapta idei trófeáját. „Azt egyértelműen tudtam, hogy idén a Ferrarival fogunk megküzdeni. Egy embert elveszítettünk tavalyról [Nico Rosberg visszavonult], így biztosra akartam menni, hogy belőlem egy új, pozitív, továbbfejlődött változatot kap a csapat. A kezdetektől fogva az volt a célom, hogy én vezessen majd a bajnokságot, amit végül el is értem. Kilenc futamot nyertem, erős év volt, de nem mondanám, hogy százszázalékos. Szerintem sokat tudunk még fejlődni, így ez is a jövőévi cél.”

hamilton_wolff_fiagala_2017

Hamilton és Toto Wolff a párizsi gálán


Hamilton idei teljesítményével harmadik olyan pilóta lett a Formula-1 közel hetven éves történelmében, aki egy szezon minden egyes futamán pontot szerzett. Emellett ráadásul a tavalyi Malajziai Nagydíjon elszenvedett műszaki hiba óta minden egyes futamot befejezett, ami huszonnégy versenyes szériát jelent. A Mercedes W08-asa idén egyetlen egyszer romlott el, akkor is Valtteri Bottas alatt, még Spanyolországban.

„A csapatnak hihetetlen hálás vagyok azért a lenyűgöző munkáért, amit idén végeztek” – folytatta a brit. „Nekünk volt a legjobb a megbízhatóságunk - nem rémlik, hogy mások ilyen szinten jártak volna.” Hamilton végül elmesélte, hogy csapata nem hagyta szó nélkül mérnökei kiemelkedő idei teljesítményét, és kiemelt egy alkalmat, mely során csapata a gyárban dolgozó mérnökök egyik csoportjának adott át egy díjat, amiért kivételes munkát végeztek az idei váltón. Szerinte fontos, hogy a háttérben dolgozók is megkapják a kellő elismerést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: