DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem Alonso lesz az egyetlen aktív F1-es Daytonában

Megerősítették, hogy a királykategória legfiatalabb résztvevője is rajthoz áll a 24 óráson: Jackie Chan csapatában fog szerepelni, amely Le Mans-ban alkotott hatalmasat.

A január 27-28-án esedékes daytonai Rolex 24 óráson Lance Stroll a Jota Sporttal együttműködő Jackie Chan DC Racing két Oreca 07 prototípusának egyikét fogja vezetni. Stroll csapattársai Felix Rosenqvist, Robin Frijns és Daniel Juncadella lesznek, akik mind eredményesnek bizonyultak a formulaautós utánpótlás-kategóriákban, a Formula-1-ig azonban sosem jutottak el, ezért manapság hosszútávú, túraautós vagy GT-versenyeken tűnnek fel. Érdekesség, hogy mind a hárman 26 évesek, a 19 esztendős Stroll jócskán fiatalabb náluk.



Azért megyünk Daytonába, hogy kiélvezzük, versenyezzünk és persze próbáljuk megnyerni. Mindig a legjobb akarok lenni, és olyan versenyképes, amennyire csak lehetek. Az üzemanyag- vagy gumispórolás miatt nem kell majd aggódni, keményen fogunk versenyezni, és a forgalommal is meg kell majd küzdeni. Remek dolgokat hallok a Jackie Chan-csapatról, így alig várom, hogy része lehessek” – mondta Stroll, akit a Williams elengedett az F1-es tesztidőszak előtti versenyre.

A hongkongi színész, Jackie Chan csapata másodikként zárta a WEC LMP2-es kategóriáját, az istálló legemlékezetesebb eredménye azonban a második és harmadik hely a Le Mans-i 24 óráson.

Stroll 2016-ban már szerepelt az egynapos versenyen, akkor Alexander Wurz, Brendon Hartley és Andy Priaulx társaságában ötödikként végzett. A futamon debütáló Fernando Alonso a United Autosports alakulat színeiben áll rajthoz, Lando Norris és Phil Hanson csapattársaként – arról nem esett szó, hogy az ő szereplése mennyiben befolyásolta Stroll nevezését.

A DCR két 2017-es LMP2-es autója
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: