DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamiltont hidegen hagyják az utálkozók

2017 világbajnokát nem hatják meg a negatív vélemények, hiszen saját bevallása szerint nincs szüksége külső megerősítésekre. Ami viszont folyamatosan hajtja, hogy a jelenleginél is jobb versenyzővé váljon.

Lewis Hamilton idei, negyedik világbajnoki címével új szintre emelkedett hazájában: ő lett Nagy-Britannia legsikeresebb Formula-1-es pilótája. Sokak szemében ettől függetlenül (vagy pont emiatt) megosztó figura, ám Hamilton bevallotta, ez őt csöppet sem zavarja. „Nem igazán hat meg” – mondta egy BBC-s rádióinterjúban. „Tisztában vagyok az értékeimmel, tudom, mit értem el és honnan érkeztem. Saját magamon és a családomon kívül nincs szükségem egyéb megerősítésre, így nem érdekel, népszerű vagyok-e. Csak a pozitívat veszem észre. Lehetnek odakint negatív emberek negatív véleményekkel, de ezek nincsenek hatással az életemre” – vallotta be.

hamilton_portre2

Hivalkodó megnyilvánulásaival ő a mezőny talán legmegosztóbb karaktere


Hamilton idei vb-címével már „csak” háromra van Michael Schumacher rekordjától, ám a stevenage-i születésű brit azt mondja, sosem volt számára cél ezt megdönteni. „Mondtam már, hogy nem vágyam utolérni Michaelt, még ha nem is vagyok tőle olyan messze. Hogy oda érhetek-e? Persze, ha elég sokáig maradok, akkor elég valószínű. De nem ez hajt engem. Ami hajt, az mindig az előttem álló szezon kihívása.”

Hamilton a visszavonulását is felhozta, ám még ő maga sem tudja ennek idejét. „Nem tudom, mikor fogom abbahagyni – lehet egy év múlva, lehet öt. Majd meglátjuk. Imádok versenyezni, és addig nem is hagyom abba, amíg ez a helyzet. Olyan nagyszerű helyzetben vagyok, hogy életem formájában lehetőségem van még folytatni. Úgy gondolom, még mindig növekszem. Bár sosem voltam még jobb, ettől több is lehetek. A célom is ez, a folyamatos fejlődés.”

hamilton_vb_win

Legutóbbi vb-címét ünnepelve

Végül Hamilton elárulta, származása miatt sokan hálásak neki, hogy a Formula-1 első fekete versenyzőjeként úttörőként szolgált mások számára. „Sok különböző etnikai hátterű család, ázsiaiak, feketék, mexikóiak keresnek fel, hogy ’a gyerekem olyan akar lenni, mint te’. Azt elmondhatom, hogy amikor én magam versenyezni kezdtem, ilyen származásúakkal még nem találkoztam. Ez büszkeséggel tölt el. A Williams testvérek [Serena és Venus] és Tiger Woods is mások számára tört át falakat. Jesszus, még én magam is teniszezek, pedig iskolában sosem akartam. Örülök, hogy egy ilyen pozitív változás részese lehetek” – zárta derűlátóan.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: