DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton néha összezavarja Verstappent

A pályán mindketten a maximumot nyújtják, azon kívül azonban teljesen mással foglalkoznak - a háromszoros futamgyőztes F1-es pilóta néha nem érti, hogyan férhet bele ennyi minden riválisa idejébe.

Annak ellenére, hogy eredmények terén még nagyon messze állnak egymástól, a szakma úgy véli, a következő évek Lewis Hamilton és Max Verstappen csatáiról szólhatnak a Forma-1-ben. A négyszeres világbajnok brit a mezőny legaktívabb pilótája a közösségi médiában, tudatosan építve brandjét, hiszen ha megnézzük, a feltöltött tartalmakból kisebb szeletet képeznek a versenypályán készültek, mint a más tevékenységeit bemutatók. Verstappen húsz éves kora ellenére nem igazán rajong érte, sőt, egyre kevesebbet lóg a közösségi felületeken.



„Nem igazán követek sok pilótát a közösségi médiában” – nyilatkozta a holland a De Telegraaf című lapnak. „Daniel (Ricciardó)t követem, és Lewist. Valamint Pierre (Gasly)t, mert remek srác. Amikor megnézem, hogy Lewis mit csinál szabadidejében, néha nagyon össze tudok zavarodni. Olyan sok mindent csinál! Ez az élete, versenyeket és bajnokságokat nyer, szóval rendben van. Nehezen lehet azt mondani, hogy ez nem működik nála.”

A Renault korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore úgy véli, közel azonos képességű autóban Verstappen le tudná győzni Hamiltont. „Verstappen érkezése nagyszerű hír az F1-nek” – nyilatkozta az olasz az Express Sportnak. „A Forma-1-nek szüksége volt egy olyan pilótára, mint ő. Ha a következő évben versenyképes lesz, odaérhet. A Mercedes azonban túl erős.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: