DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button óriási segítség volt a McLarennek

A 2017-es szezon végével hivatalosan is véget ér Jenson Button megbízatása a McLarennél, a wokingi versenyigazgató, Eric Boullier pedig nem győzte méltatni eredményeit.

Jenson Button frissen megkoronázott világbajnokként, éppen nyolc évvel ezelőtt döntött úgy, hogy átviszi az egyes rajtszámot a Mercedesszé váló Brawn GP-től a McLarenhez, és nem is döntött rosszul. Noha a brackley-iek azóta többszörös vb-győztessé váltak, a brit három remek szezont is teljesített az ezüst-vörös-fekete autókkal, futamokat nyert, noha a második vb-cím csak álom maradt.



 A sikerek után a frome-i születésű pilóta 2013 és 2016 között négy kőkemény évet húzott le a McLarennél, amely nemhogy felfelé vette volna az irányt, hanem fejvesztett lovasként vágtázott a mezőnyben, 2015-től már a Honda motorjaival.

Az utolsó versenyét Fernando Alonso helyetteseként a 2017-es Monacói Nagydíjon teljesítő brit az év végével hivatalosan is szögre akasztja F1-es bukósisakját, a McLaren tartalékpilótája ugyanis Lando Norris lesz 2018-tól – Eric Boullier versenyigazgató pedig nem győzte méltatni Buttont. „Jenson briliáns pilótánk és nagykövetünk volt, de a Forma-1-nek és Angliának is” – idézte az F1i.com a franciát.

„A szerződése ez év végén lejár, de mindig a McLaren-család részese marad, és különleges helye lesz nálunk. Ez az élet, egy újabb lépés, egy újabb fejezet, hiszen Lando lesz a harmadik számú pilótánk” – tette hozzá Boullier.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: