DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 13. csütörtök
F1

Nem tetszik a Ferrarinak a bevételek egyenlőbb elosztása

A legnagyobb F1-es gázsival rendelkező istállót érzékenyen érintené, ha egyenlőbben osztanák vissza a sportág bevételeit, így Maurizio Arrivabene készen áll a Liberty Mediával való tárgyalásra.

Áll a bál a Ferrari körül – a múltkori, kivonulásról szóló hírbombát követően a Ferrari csapatfőnökének, Maurizio Arrivabenének is napvilágot látott egy interjúja, melyben arról beszél, mindenképp le kell ülniük a Liberty Mediával, és „beszélniük kell az elosztásról”. A Ferrari a 2016-os szezon után annak ellenére kapta a sportág bevételeinek legnagyobb szeletét, hogy a konstruktőri világbajnokságon csak harmadikak lettek. A még Bernie Ecclestone által aláírt szerződés szerint ráadásul a fenti összegen felül több, mint 60 millió dollár járt nekik azért, mert ők az F1-ben legtöbb ideje jelen lévő istálló. Ekkora összegekről természetesen nem szívesen tennének le az olaszok.

arrivabene_2017



 „Élő szerződésünk van a Formula-1 tulajdonosaival, és nyilvánvaló, hogyan lesznek visszaosztva a pénzek" - idézte Arrivabenét a crash.net. "Erről beszélnünk kell. A pénz elosztása elköteleződést jelent a Formula-1 iránt. Az első dolgod, hogy elkötelezed magad a sport felé, és jól teszed a dolgod. Nem az, hogy idejössz egy-két évre, aztán bezárod a gyárat” – utalt az F1-ben mindössze néhány szezont túlélő, pár évente cserélődő kiscsapatok jelenségére. „Mi nem ezt csináljuk, hiszen a kezdetek óta jelen vagyunk, és a jövőben is maradni szeretnénk. A beszélgetés hosszú és körülményes lesz.”

Rendszeresen visszatérő kritika a Ferrari felé, hogy túl nagy politikai befolyásuk van a sportágban, ám Arrivabene ezt hárította. „A mi dolgunk az autók és a motorok gyártása, az övék pedig az üzlet vitele. Ezt nem keverhetjük össze, abból rémálom lenne.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: