DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso a motorsport teljes világát dominálná

Fernando Alonso folyamatosan rajta tartja kezét a motorsport ütőerén, amit a Daytonai 24 óráson való részvétele is példáz. Sikerre való éhsége nem csillapodott, a sport legnagyobbja akar lenni.

A 36 éves spanyol szavai alapján egyértelmű, hogy két F1-es világbajnoki címét nem érzi elég sikeres karriernek. „A világ legjobb pilótája akarok lenni” – vallotta be ambiciózus elképzelését. „Ehhez pedig különböző szériákban kell versenyeznem, különböző autókkal kell futamokat nyernem, néha pedig az F1 apró világából is ki kell lépnem. A motorsport több, mint a Formula-1, a terveim pedig nagyobbak, mint gondolják.” A spanyol elárulta, milyen nehéz is volt ezt eddigi feletteseinek beadni. „Nyolc-kilenc éve próbálkozom ezzel, de egyetlen eddigi főnökömnél sem jártam sikerrel. Zak [Brown] viszont megérti, hogy a motorsport nagyobb, mint amiben mi gondolkozunk. Az Indy 500-as tapasztalatokkal és a McLaren USA-beli jelenlétével mindenki nyer. Örülök ennek a hozzáállásnak.”

alonso_2017_indy500

Alonso az idei Indy 500-on


Ahogy korábban bejelentették, a spanyol januárban főnöke csapatában rajthoz áll a Daytonai 24 órás versenyen, melyre az F1-es szezon végeztével tud majd gyakorolni. „Ahogy minden új széria előtt, most is megpróbálok majd szimulátorban készülni a különböző helyzetekre, mint a nappal, az éjszaka, egyéb dolgok. Egy január eleji teszten pályán lesz minden autó, így ott tapasztalom ki a vonalvezetést, a forgalmat, a bokszkiállásos procedúrákat, a pilótacserét, ilyesmiket. Így megy ez.”

A floridai versenyen Alonso csapattársai ugyanezen a tanulási folyamaton fognak átesni. „Lando [Norris] és Paul di Resta is hasonló helyzetben van, így igyekszünk segíteni egymásnak, és akármit is tanulunk, azt megosztjuk a többiekkel” – vázolta fel helyzetüket. Felmerült a kérdés, hogy ezzel az egész versennyel nem az-e Zak Brown célja, hogy Alonso az F1-be igyekvő fiatal tehetséget, Norrist mentorálja. A kétszeres világbajnok szerint a 17 éves brit e nélkül is elég tehetséges, így a közös versenyzésben elsősorban az új környezet adta tapasztalatszerzés a lényeg. „Nagyszerű a jelenben, hogy tovább fejlesszük az autót, és nagyszerű a jövőben, mert a McLaren nemsokára egy kiváló pilótával fog rendelkezni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: