DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Lewis beért, de nem félek tőle

Az idei bajnoki címre Mexikóban minden esélyét elveszítő Sebasitan Vettel önmaga helyett Lewis Hamilton teljesítményéről beszélt. A némethez interjú közben sétált oda a friss világbajnok, hogy gratuláljanak egymásnak.

Vettel sorsa megpecsételődött, amikor a rajtot követő összeakadásukat követően nemcsak Hamiltonnak kellett bokszba hajtania új gumikért, de neki is úgy első vezetőszárnyért. A továbbiakban ugyan a Ferrari pilótája volt képes látványosabb előrelépésre, de a negyedik helyen megakadt menetelése, ez pedig automatikusan a britnek adta negyedik világbajnoki címét.

DNVkXZEX0AopE1g



„Nyilvánvalóan így is csalódottak vagyunk” - kezdte Vettel. „De most már nem az a fontos, hogy mi mit csináltunk, hanem az, hogy Lewis mit csinált, hiszen az egész szezonban kiváló munkát végzett és megérdemelten nyerte meg a címet. Gratulálok neki, ez a nap senki másról nem szól, csak róla.”

Hamilton sikere fontos mérföldkő kettőjük korszakalkotó párharcában, elvégre immár mindketten négyszeres világbajnoknak mondhatják magukat. Arra a provokatív kérdésre viszont, hogy mostantól önmagával azonos szinten érzi-e a britet, kitérő választ adott.

„Aki tud számolni, annak egyértelmű... Nem félek tőle, szeretek ellene versenyezni, de persze szerettem volna, ha egy kicsit sűrűbben megtörténik ez az idei évben. Összességében viszont idén ők voltak a jobb csapat.”

Miközben Vettel a fenti interjút adta a Sky Sportsnak, Hamilton odasétált hozzá és megszólította. A két rivális öleléssel és kölcsönös gratulációval köszöntötte egymást, rövid szóváltásukból pedig az alábbit lehetett kihallani.

Hamilton: Jövőre?

Vettel: Még szép!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: