DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Alonso: Mexikóban a McLarené a legjobb F1-es autó

Fernando Alonso mindössze két tizeddel maradt el Lewis Hamilton legjobbjától a Q1-ben, azonos gumin autózva, a Q2-ben azonban már ki sem hajtott, rajtbüntetése ismeretében.

A spanyol pilóta úgy vágott neki a kvalifikációnak, hogy tudta: így is-úgy is a mezőny végéről kell majd rajtolnia. Ennek ellenére ötödik helyen zárt a Q1-ben, abszolút legjobb középső szektorral, a Q2-ben azonban már nem vett részt, hogy abroncsot spóroljon a versenyre. A látottakon felbátorodva Alonso nemes egyszerűséggel kijelentette: „Ami a mai napot illeti, miénk volt a legjobb autó” - idézte pilótát az Autosport.



„Az autó vezethetősége hihetetlen volt, a kanyarokban megfelelő tapadással rendelkezett, amely lehetővé tette az ösztönszerű és könnyű irányítást. Elég régóta futottunk már lila szektort, talán ez szezon legjobb hétvégéje eddig” mondta a kétszeres világbajnok, azonban hozzátette, az előrelépés miatt a karosszériát, nem pedig a Honda erőforrását illeti dicséret. „A motor ugyanaz, sőt, ma az előző verziót használtuk. Tegnap bevetettük az újat, de félretettük Brazíliára és Abu Dhabira. Minden fejlődés az aerodinamikának, és részben a felfüggesztéseknek köszönhető, melyeket az utóbbi pár hétvégén mutattunk be.”

Alonso, aki nyolc tizeddel múlta felül csapattársát, Stoffel Vandoorne-t az időmérőn, ennek ellenére úgy véli, nehéz lesz a pontszerzés vasárnap, köszönhetően gyenge rajtpozíciójának és a hosszú mexikói célegyenesnek. „Sajnos a rajtbüntetés miatt utolsó helyről indulunk, ezért majdnem lehetetlen lesz pontot szereznünk, hiszen az egyenesben szinte előzni sem tudunk. De a lehető legjobban fel akarunk készülni 2018-ra - ma, három éven belül először jelenthetjük ki, hogy a miénk volt a legjobb autó a pályán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: