DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Veszélyesek lehetnek az új rázókövek Mexikóban

Az FIA a pálya határainak tiszteletben tartása végett több kanyarban is fekvőrendőröket helyezett el Mexikóban, ám Esteban Ocon túl veszélyesnek nevezte azokat.

Annak kiküszöbölésére, hogy az FIA elkerülje a tavalyi mexikói, és a múlt hétvégi austini közjátékokat, új típusú rázóköveket szerelt fel az egyes, kettes, hármas, hetes, nyolcas, valamint a tizenegyes kanyarokhoz, amelyek megakadályozzák, hogy a pilóták a pályáról leszaladva jogosulatlan előnyre tegyenek szert. A pályabejárást követően az elmúlt időszakban folyamatosan halálos fenyegetéseket kapó Esteban Ocon úgy nyilatkozott, szerinte a fekvőrendőrök kárt tehetnek autóikban a hétvége során.



„Senki sem akar kicsúszni, de egy kicsit durvának tartom” - idézte a franciát a Motorsport. „Veszélyes, a levegőbe repülhetünk, ezt nem maradhat így. Ha valaki nekimegy, az egész karosszériát ki kell majd cseréljék.” Ocon szerint különösen zavaró, hogy a rázókövek elhelyezkedése miatt a pilótáknak nem lesz más választásuk hiba esetén, mint vagy átbucskázni rajtuk, vagy kimenni a fűre. „Nincs hely a visszatérésre, át kell vágnunk a füvön.”

Romain Grosjean hozzátette: „Egyetlen apró hiba az egyes kanyarban, és nem tudsz visszatérni a pályára. Nem akarsz odamenni, hiszen nincs más út, amely a pálya felé visz. Ezt át kell gondolni. Aztán ott egy másik trükkös rész, a hetes kanyar. Ha szélesen fordulsz, egy narancssárga elemet kikerülve jöhetsz csak vissza, amely nagyon szűk. A többi működik” - tette hozzá a francia pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: