DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Button új szerepbe kerülhet a McLarennél

2009 világbajnoka mindenképp versenyezni szeretne valahol, ám ez szinte biztos, hogy nem az F1 lesz - ez azonban még nem jelenti azt, hogy egykori csapata ne számítana rá valamilyen téren.

Miután 2016 végén visszavonult az F1-től, Jenson Button az idei évet a McLaren-Honda tartalékpilótájaként töltötte, így eshetett meg, hogy Monacóban visszatérhetett a versenyzéshez az Indy 500-on induló Fernando Alonso helyén. Mivel a csapat jelenlegi és jövőbeli felállása is tisztázódóban, Buttonnak máshol kell lehetőség után néznie, ha versenyezni szeretne - bár állítása szerint a száguldó cirkusz édesapja 2014-es halála óta nem okozott neki akkora örömet, mint korábban.

 

Doing my grown up job yesterday in Suzuka! Congrats @lewishamilton on another great victory on a very special track. #suzuka #suzukagp #F1

Jenson Button (@jensonbutton_22) által megosztott bejegyzés,

Szóba került, hogy az amerikai IMSA GT-bajnokságban vezetheti majd a Penske-Acurát, de valószínűleg a McLarent sem hagyja ott teljesen. „Teljes szezonos lehetőséget keres, nálunk viszont nincs ilyen” - fogalmazott a csapat versenyigazgatója, Eric Boullier.

„Ő a nagykövetünk, és boldogak lennénk, ha olyan módon dolgozhatnánk együtt a jövőben, amely mindkét felet kielégíti majd. De ami a versenyzést illeti, sajnos nem tudunk lehetőséget biztosítani számára.” Button egyelőre nem tudja, hol indul majd a jövőben, nem zárja Amerikát, Európát, és Japánt sem - azt viszont igen, hogy a médiában dolgozzon.

„Ott voltam Silverstone-ban, ami remek móka volt - örültem, hogy megtapasztalhattam a sportágat egy másik szemszögből” - idézte a britet a Motorsport. „Ez volt az első alkalom, hogy dobogóra állhattam a Brit Nagydíjon (ahol az első három helyezettel készíthetett interjút - a szerk.), egy olyan brit sráccal, aki nyerni tudott. Élveztem a hétvégét, de nem az én világom a kommentátorkodás. Még mindig versenyző vagyok, ez a szenvedélyem. Addig okés, ha beugrok, de hogy kívülről figyeljek minden versenyt a helyszínen, az nem igazán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: