DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kiderült, melyik ex-ferraris szakember segít az Aston Martinnak

Három évvel ezelőtt még a Scuderia sikeréért dolgozott, mostantól azonban az Aston Martin F1-es motorgyártói szerepvállalásán dolgozik az olasz mérnök.

Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk róla, hogy az Aston Martin korábban Ferrarinál dolgozó szakembereket igazolt le annak érdekében, hogy a potenciális 2021-es beszálláson dolgozzanak, akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy kikről van szó.

A Motorsport most felfedte egyikük nevét: Luca Marmoriniről van szó, aki két szakaszban, 1990 és 1999, valamint 2009 és 2014 között tevékenykedett Maranellóban motormérnökként, a köztes időben pedig a Toyotánál töltött be hasonló pozíciót.



Andy Palmer, a cég vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy az Aston Martin olyan „agytrösztökre tett szert, melyekkel képesek lesznek F1-es motor megépítésére”. A gyártó azt azért hozzátette, hogy nem teljes idejű munkába állásról van szó. „Luca Marmorini konzultációs szerepet tölt be nálunk, miközben továbbra is mérlegeljük opcióinkat a 2021-es erőforrást illetően” - idézte a Motorsport a márka egyik szóvivőjét.

„Senkit sem vettünk fel teljes munkaidőbe, a motor pedig továbbra is tanulmányozás tárgya a cégünkön belül, összhangban korábbi megszólalásainkkal és a Forma-1-es Motor Munkacsoport ülésein való részvételünkkel” - tette hozzá a munkatárs.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: