DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel számára „meghalt” a bajnokság, „krízis” a Ferrarinál

Egy korábbi francia F1-es pilóta, jelenlegi televíziós szakértő úgy véli, a német versenyző búcsút inthet a 2017-es világbajnoki címnek, és odaszúrt a Scuderiának is.

Sebastian Vettel Melbourne-től Monzáig vezette az F1-es pontversenyt, Lewis Hamilton formája és a Ferrarit sújtó balszerencse-sorozat miatt azonban négy versennyel a zárás előtt 59 pontra hízott a hátránya brit ellenfeléhez képest. A Ferrari elnöke elismerte, hogy túlságosan lazán kezelték a minőségellenőrzési eljárásokat a közelmúltban, de kijelentette, hogy még semmi sincs veszve.



Nos, a Canal+ tévécsatorna szakértőjeként dolgozó Franck Montagny szerint ideje 2018-ra koncentrálni a Scuderiánál. „Igen, meghalt, nem kell tovább álmodozni” - mondta a francia Vettel bajnoki esélyeiről. „Az autó egyáltalán nem megbízható, és ez kezd sokba kerülni számukra. Olasz csapatról van szó, amely teljesen másként dolgozik: ha erős teljesítményt nyújtanak, azt hiszik, hogy érinthetetlenek, a probléma viszont az, hogy az autó nem fejezi be a versenyeket.”

„Azt mondják, hogy egy gyertya volt a hibás, de akár az is megtörténhetett, ami legutóbb, mert egyáltalán nem volt szükség további munkára, hogy megváltoztassanak bizonyos dolgokat, ez pedig igencsak szürke felhőket vont a vörösök feje fölé. Nagyon óvatosnak kell lenniük, mert tragikus módon folytatódhat ez az egész. Krízishelyzetben vannak” - összegezte a helyzetet Montagny, aki 2006-ban hét futamon indult a Forma-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: