DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Berger: Miért akar kiszállni a Red Bull?

Az osztrák expilóta nem érti, hogy honfitársa, a Red Bull első embere, Dietrich Mateschitz miért gondolkozik az F1-ből való kiszálláson, hiszen remek csapatai vannak.

Az energiaitalosok elmúlt években tapasztalt viszonylagos sikertelensége (értsd: vb-címre alkalmatlan autó gyártása) miatt a cégvezér Dietrich Mateschitz számtalanszor elgondolkozott már a búcsún, azaz hogy eladja két Forma-1-es csapatát, a Toro Rossót és a Red Bull Racinget. Ám a faenzaiak korábbi korábbi társtulajdonosa, Gerhard Berger szerint az üzletembernek semmi oka sincs arra, hogy a kiszállással fenyegetőzzön: „Szerintem rossz a hozzáállás, hogy belefáradt a Forma-1-be” - nyilatkozta a DTM irányítója az ORF-nak.



„Persze nem örül csapata jelenlegi helyzetének, de a Red Bull még mindig egy szupererős csapat, ebben a nehéz időben sem távoztak tőlük, és még Newey is ott van a csúcson. Persze hosszú távon frusztráló lehet, hogy nincs olyan motorjuk, amellyel világbajnokságot lehetne nyerni. A Red Bull mindig is türelmes volt, és most is erre van szükség. Nem mehetnek mindig jól a dolgok. Nehéz időszakon mennek keresztül, de már láthatják a fényt az alagút végén. A Toro Rosso Hondára váltása csak a kezdet.”

Berger, aki korábbi McLaren-pilótaként versenyzett a japánok motorjaival, úgy látja, hogy a Honda hamarosan talpra fog állni. „Hiszek bennük, a cégnek nagyon fontos a sport, megvannak a forrásaik, és hasonló mentalitású csapathoz csatlakoznak a Red Bull oldalán. El tudom képzelni, hogy a Honda ismét erős motorokkal tér majd vissza az élre.”

Mostanában elég gyakran emlegetik az Aston Martin szerepének növelését, ám az osztrák szerint ehhez még hosszú időnek kell eltelnie: „Meg kell várnunk az új motorszabályokat. Addig senki sem szeretné megégetni magát ezekkel az extrém nehéz erőforrásokkal. Vajon az Aston Martinnak megvannak a forrásai, hogy meg tudják csinálni? Nem tudom, de kételkedem benne” - tette hozzá Berger.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: