DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A korábbi Red Bull-pilóta szerint Vettel nem érdemli meg a vb-címet

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a szaksajtó és a közvélemény is Sebastian Vettelt tartja hibásnak az F1-es Szingapúri Nagydíj rajtjánál történt balesetért, most egy egykori Red Bull-os okolta őt vétkéért.

Niki Laudától kezdve Jacques Villeneuve-ön át Mark Webberig számtalan korábbi F1-es pilóta fejtette ki véleményét a világot lázban tartó szingapúri rajtbalesetről, és egyvalamiben mindannyian egyetértettek: ha nem is egyértelműen, de Sebastian Vettel nevezhető meg az incidens kiváltójaként. Mivel a német is feladta a versenyt, kvázi önmagát büntette, de Jos Verstappen további retorziót várt volna a fia versenyébe kerülő balesetért.



Most egy másik holland, Robert Doornbos osztotta meg gondolatait az esetről: a természetesen elvakult Verstappen-drukker korábbi Red Bull-pilóta nem kertelt sokat, amikor azt kérdezték tőle, ki a felelős a láncreakciót elindító ütközésért. „Ezzel az agresszív manőverrel Vettel nem csak magát, hanem Kimit, Maxet és Alonsót is kiütötte a versenyből, és minden esélyét elveszítette arra, hogy megnyerje első világbajnoki címét a Ferrarival” - mondta Doornbos a Ziggo Sport Totaalnak.

A versenyt követően Lewis Hamilton 28 pontra növelte előnyét Vettel előtt a tabellán, s bár még hat verseny hátra van, egyik helyszín sem nevezhető kimondottan a Ferrari felségterületének. Ha a Mercedes megbízhatóan teljesít a brit alatt, komoly esélye van arra, hogy ő húzza be karrierje negyedik titulusát, Vettel ötödik címével ellentétben. „Ezzel az akcióval, valamint azzal, amit Hamilton ellen művelt Bakuban, Vettel nem érdemli meg, hogy világbajnok legyen idén” - zárta véleményét a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: