DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa méltatja magyar munkatársát

Jánvári Zsolt, a Williams magyar elektronikai technikusa már letette névjegyét a grove-i csapatnál: ezt támasztja alá az a tény is, hogy Felipe Massa a formula.hu-nak elismeréssel beszélt a kisvárdai szakemberről.

Nem véletlen, hogy a monzai paddockban Massát kérdeztük a Formula-1-ben ténykedő honfitársunkról, hiszen Zsolt – akit a különítmény berkein belül George-nak neveznek – a brazil pilóta autóját karbantartó és gondozó stábban dolgozik. A dél-amerikai klasszis szavai arra utalnak, hogy a magyar szakemberrel nagyon elégedettek Grove-ban.

DSC_7096c

Jánvári Zsolt, a Williams magyar technikusa


„Természetesen ismerem George-ot, kedves srác, az én autómon dolgozik, és remek munkát végez” – mondta a formula.hu-nak Massa. „Sajnos nem tudunk sok időt együtt tölteni, hiszen mindannyiunknak sok dolga van, de boldog vagyok, hogy van egy magyar szakember is a csapatban. Mindenki tudja, hogy imádom Magyarországot és ezer szállal kötődöm az országotokhoz. Egyebek mellett ezért is voltam nagyon szomorú, hogy idén nem versenyezhettem a Hungaroringen. Szeretek hozzátok menni, nagyon sok érzelem köt az országhoz.”

Massa egy éve Monzában jelentette be, hogy visszavonul a Forma-1-től, ám a nyugdíjazás csupán néhány hétig tartott. Miután Nico Rosberg már világbajnokként tudatta a Mercedesszel, hogy távozik a sportágtól, a csillagosok a Williams versenyzőjét, Valtteri Bottast szerződtették a helyére, s mivel a patinás brit csapatnak már volt egy szerződtetett versenyzője az újonc Lance Stroll személyében, kézenfekvő volt, hogy megpróbálják visszahívni a brazilt, aki némi hezitálás után – mint mondta – „a szívemre hallgatva” elfogadta a felkérést.

Mostanában olyan pletykákat hallani, hogy a Williams Fernando Alonso szerződtetésével kacérkodik, így felmerül a kérdés: mire számít a brazil, gondolkodik-e a folytatáson? „A jövőről nem gondolkodom, inkább versenyről versenyre haladok. Majd meglátjuk, hogy mi történik és milyen lehetőségek nyílnak előttem” – válaszolta a dél-amerikai, akiről azt pusmogják, hogy akár a Formula-E-ben is kiköthet. Erről csupán annyit árult el, hogy „ez tényleg csak akkor jöhet szóba, ha valóban végeztem a Formula-1-gyel...”

f1-monza-csutortok-46

Az Alonso-spekuláció egyébként saját bevallása szerint csöppet sem izgatja Massát: „Semmilyen érzésem nem volt és nincs is ezzel kapcsolatban, nem is aggódom emiatt. Hogy adnék-e neki tanácsot? Szerintem az a legjobb, ha magammal foglalkozom, nem pedig mással. Egyébként roppant nehéz lenne megmondani, hogy jelenleg mi lenne neki a legjobb. Talán azt kellene megvizsgálnia, hogy mi történik, mi történhet annál a csapatnál, ahol jelenleg versenyez!” – fogalmazott a pilóta, aki 27 pontjával az egyéni tabella 11. helyén állomásozik a hétvégi Olasz Nagydíj előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: