DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Ha a Red Bull nem fizet tízmillió eurót, lelépek

Érdekes telefonbeszélgetés zajlott le a Belga Nagydíj harmadik helyezettje, és a Red Bull tulajdonosa között az ausztrál F1-es jövőjével kapcsolatban - ám mint kiderült, ez is csak egy volt Ricciardo paddockot szórakoztató poénjai közül.

Noha Max Verstappen helyzete egyre nehezebb a Red Bullnál, az energiaital-gyártó cég első embere, Dietrich Mateschitz kijelentette: azt akarja, hogy a holland velük legyen a sportág történetének legfiatalabb világbajnoka. Amikor Daniel Ricciardót megkérdezték, hogy hogyan reagált erre, az F1 legnagyobb poéngyárosa természetesen humorosra vette a figurát.



„Másnap, miután Dietrich száját elhagyta ez a nyilatkozat, felhívtam őt telefonon” - mondta az ausztrál, aki Spában idei hatodik dobogós helyezését gyűjtötte be. „Azt mondtam neki: ’Olvastam a nyilatkozatodat, és ha nem fizetsz nekem tíz millió dollárt, akkor lelépek.’” Az interjú közben a Red Bull sajtósa természetesen sietett kijelenteni, hogy csak viccről volt szó.

„Hogy őszinte legyek, nem érdekel, mi van a médiában, és egyáltalán nem veszem magamra a főnökeim nyilatkozatait” - fordította komolyabbra a szót Ricciardo, aki a 2018-as szezon végéig rendelkezik szerződéssel a csapatnál. „Tudom, hogy remek kapcsolatom van a Red Bullal, és mindig lojális voltam hozzájuk.”

„Ők sem voltak soha igazságtalanok velem szemben, és az ő szemszögükből nézve megértem, miért vannak odáig Maxért. Ő a történelem legfiatalabb pilótája, és mint brand, remek címlapsztorik származnak belőle. Összességében azonban tudom, hogy üzletről van szó. Bizonyítom, hogy remek versenyző vagyok, és egyáltalán nem érzem, hogy Verstappen elhomályosítana, még ha sokkal többet szerepel is a médiában” - tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: