DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Hamilton belépett az abszolút legendák közé”

Néhány éve még Lewis Hamilton ellenfele volt, most azonban teljes szívvel szurkol a háromszoros bajnoknak: a korábbi F1-es teljesnek érezné az életét egy hazai győzelemmel, négy elsőség egymás után szinte felfoghatatlan számára.

57. futamgyőzelmét szerezte – ezzel második az örökranglistán –, 67. alkalommal indult pole-pozícióból – egyetlen kvalifikációs elsőségre van Michael Schumacher rekordjától – Lewis Hamilton, aki összesen ötödször, zsinórban negyedszer nyert hazai pályán, utolérve ezzel a britek etalonját, Jim Clarkot. Ilyen eredmények fényében a háromszoros világbajnokot már most a Formula-1 legendájaként kell kezelni, vélekedik Max Chilton, aki 2013-ban és 2014-ben versenyzett a királykategóriában a Marussia színeiben.

„A sport abszolút legendája, és mindig az is marad azért, amit elért. Manapság könnyebben lehet több versenyt nyerni egy szezonban, és megdönteni a régi rekordokat, de négyszer egymás után megnyerni a Brit Nagydíjat hihetetlen, értened kell a versenyzéshez, hogy erre képes legyél. Mindig is tudtuk, hogy gyors, de a versenyzés műfajában is kiváló. Jó látni, hogy egy brit pilótának ennyire megy” – mondta Chilton a Sky Sports F1-es műsorának vendégeként.



Nem ment el szó nélkül amellett, hogy Hamiltonnak néhány nap alatt sikerült kifogásolt helyzetből megdicsőülnie: „Súlyos kritikák érték, amiért nem jelent meg Londonban, ha pedig nem válaszol ezekre a teljesítményével, folytatódtak is volna. Azzal azonban, hogy megszerzi a pole-t, és így megnyeri a versenyt, zsinórban negyedik győzelmével pedig beéri Jim Clarkot, az abszolút legendát, mindent el tud feledtetni. Az én életem teljes lenne egyetlen győzelemmel a Brit Nagydíjon, ezért a szememben négy győzelem egymás után hihetetlen érdem. Nagyszerű látni, hogy egyetlen pont hátrányban harcban van a címért” – méltatta korábbi versenytársát Chilton.

A Sky műsorának másik szereplőjét, a McLaren-szerelőből lett szakértőt, Marc Priestley-t szintén ámulatba ejtette Hamilton: „Lenyűgöző. Annyiszor láttuk már ezt tőle, mégis, minden alkalommal rátesz egy lapáttal. Most pontok terén pariban vannak (Vettellel), de én úgy vélem, az utóbbi versenyek során átbillent a mérleg. Mostantól Lewisra tenném a pénzem, ha a bajnoki címre fogadnék.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: