DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Utcai Dán Nagydíjat terveznek 2020-ra

Koppenhága látványosságai között kanyargó F1-es pálya, melyet természetesen Hermann Tilke rajzolna meg: Kevin Magnussen is lelkesedik az ötlettől, amely egyre halad a megvalósulás felé.

Dánia is azon országok közé tartozik, melyek a Formula-1 tulajdonosváltása után érdeklődni kezdtek a versenyrendezés iránt. A BT lap számolt be arról, hogy a dán üzletember, Lars Seier Christensen a héten Londonba látogatott, hogy a Liberty Media illetékeseivel beszéljen. A találkozó pozitívan zárult, és mivel a politikai háttértámogatás is megvan Dániában, a befektetők keresésének fázisa következik, amely a következő hat hónapban folyik.



A 2020-ra megcélzott Dán Nagydíj utcai pályán zajlana, az ország fővárosa, Koppenhága ismert látványosságainak érintésével. Christensen nyilatkozatából az is kiderült, ki tervezné a vonalvezetést: „Hermann Tilke azt mondta, nem jelent problémát egy izgalmas pálya létrehozása Koppenhága közepén” – mondta a BT-nek.

A lap Kevin Magnussent is megszólaltatta, aki üdvözölte a híreket – minden versenynek jót tesz egy hazai versenyző, akinek a közönség szurkolhat. „Ó, váó, ez mennyire menő! Igazán remélem, hogy sikerül a Formula-1-et Koppenhágába hozniuk” – lelkesedett a Haas versenyzője. Az ország ipari minisztere úgy nyilatkozott, a nagydíj egyre reálisabbá válik, azért jelentették be a nagyközönségnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: