DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A Mercedes nagyfőnöke örül, hogy feltámadt a Ferrari

A maranellói F1-es alakulat igencsak megdolgoztatja idén a pénzéért az elmúlt három év világbajnokát, ez pedig a Mercedes-tulaj Daimler első emberének arcára is mosolyt csal.

Bár Sebastian Vettel két etap erejéig is vezetett a Spanyol Nagydíjon, végül nem bírt Lewis Hamilton Mercedesével, és második helyen zárta a futamot. Ennek ellenére a német hat ponttal vezet a brit előtt a pontversenyben, és idén még nem adta alább ezüstéremnél: a Ferrarinak évek óta nem volt ilyen remek idénykezdete, de a pilóta sem panaszkodhat, hiszen egyedül 2011-ben produkált jobb nyitányt. Vettel akkor az első öt futamból négyet megnyert, egyszer pedig másodikként végzett.



Meglepő, de a Forma-1-et évek óta uraló Mercedes is örül neki, hogy végre nem csak saját pilótáik harcolnak a győzelemért. „Az, hogy a Mercedes és a Ferrari vállvetve harcol egymással a szezon kezdete óta, jót tesz a sportágnak, de összességében mindenki hasznot húz belőle” – nyilatkozta a Daimler vezérigazgatója, Dieter Zetsche a Sky-nak.

„Nagyon örülök neki, hogy a riválisaink előrelépést könyvelhettek el a tavalyi évhez képest – még akkor is, ha ezt nehezemre esik elfogadni!” – mosolygott a jellegzetes bajusszal megáldott német. „Mindig is azt mondtam, hogy az a legjobb, ha egyetlen ponttal végzel a riválisod előtt” – tette hozzá. Vettel hat pontos előnye ellenére a konstruktőrök között jelenleg a Mercedesnél a staféta, ugyanis hét egységgel előzik meg a Ferrarit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: