DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Filmnap álcájával tesztelt a Ferrari

A csapat a rajtokra feküdt rá azon a gyakorláson Mugellóban, melyet az Orosz és Spanyol Nagydíj között tartottak. Sikerült leleményesen kihasználni a reklámforgatás lehetőségeit.

A német Speedweek lap számolt be arról, hogy a Ferrari elhasználta két év közbeni filmforgatási napjának egyikét. A szabályok igyekeznek megakadályozni, hogy a csapatok ezt a lehetőséget tesztelésre fordítsák: az autók legfeljebb 100 kilométert tehetnek meg, és kizárólag a Pirelli bemutatóabroncsai használhatók, melyek távol állnak a nagydíjakról ismert gumikeverékektől.



A Ferrarinak azonban sikerült módot találnia, hogy ne csak néhány látványos felvétel szülessen Mugellóban, ahova Sebastian Vettellel és Kimi Raikkönennel utaztak múlt héten. A két versenyző első és második helyre kvalifikált az Orosz Nagydíjon, a későbbi futamgyőztes Valtteri Bottas Mercedese azonban már a rajtnál lehagyta mindkettejüket. A hírek szerint a Ferrari Mugellóban arra összpontosított, hogy két versenyzője startokat gyakoroljon – itt kevesebb jelentősége van annak, milyen gumi található az autón.

A világbajnokság éllovasa, Vettel már Szocsit követően utalást tett arra, hogy a Spanyol Nagydíjon is fontos szerepe lesz a startnak. „Jók voltunk a barcelonai tesztek során, azóta pedig az autó csak javult. Minden a terv szerint halad, és úgy látom, a Mercedes előtt állunk. Sajnos hosszú kigyorsítás vár ránk az első kanyarig” – nyilatkozott a német pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: