DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Berger unokaöccse az F1-ben?

Lucas Auer egy forduló után egy győzelemmel és egy negyedik hellyel vezeti a DTM tabelláját, híres nagybátyja pedig úgy véli, ő lesz az osztrákok következő sztárja az F1-ben.

Pascal Wehrlein óta tudjuk, nem jelent különösebb nehézséget, ha valaki a Német Túraautó Bajnokságban edződve vált Forma-1-re – valami hasonlóra készülhet Lucas Auer, a sorozat jelenlegi éllovasa, aki Hockenheimben egy-egy első és negyedik helyet gyűjtött a szezonnyitó hétvégén, ezzel pedig a tabella élén áll. Auer nagybátyja az a Gerhard Berger, aki bár világbajnoki címig nem jutott, de évekig meghatározó résztvevője volt a száguldó cirkusznak – most úgy véli, unokaöccse jó úton halad az F1 felé.



„Itt az idő, hogy Ausztriának új Forma-1-es sztárja legyen” – nyilatkozta Berger a Krone című lapnak. „Úgy vélem, erre már nem is kell sokat várnunk. Ha Luki kiegyensúlyozottan és magas szinten teljesít a DTM-ben, akkor szerintem meg fogja kapni az esélyt.” Mint sok társa a DTM-ben, Auer is együléses gépekkel kezdte a pályafutását, többek között két szezont húzott le a Forma-3-as Európa-bajnokságon összesen négy győzelmet aratva.

A Krone megkérdezte a Mercedes F1-es csapatának sportigazgatóját, Toto Wolffot is a feltörekvő osztrák tehetségekről, aki nem zárta ki azt a lehetőséget, hogy Auer egy nap bemutatkozhat a száguldó cirkuszban. „Ahhoz, hogy futni tudj, először meg kell tanulnod járni. Bízom benne, hogy meg tudja tenni a következő lépést a Forma-1 felé” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: