DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

McLaren és Mercedes: „Erről most még nem beszélhetünk”

Bahrein után ismét fellángoltak a McLaren és a Honda szakításáról szóló pletykák: amíg Mansour Ojjeh az F1-es partnerkapcsolat megszilárdítását sürgeti, elhintette, hogy a háttérben már folynak az alternatív megoldást kereső tárgyalások.

Mansour Ojjeh nemrég azzal került a hírekbe, hogy végleg el szeretné távolítani a McLaren környékéről egykori üzlettársát, Ron Dennist, azaz el szeretné venni tőle a cégcsoportban birtokolt 25%-os tulajdonrészét – éppen annyit, amennyit ő maga is birtokol. Miután a McLaren F1-ben mutatott teljesítménye harmadik éve elmarad a várakozásoktól, sőt, idén még a tavalyinál is több műszaki hiba hátráltatja az alakulatot, a szaúdi származású üzletember sem hagyta szó nélkül az eseményeket. Főleg azért, mert Bahreinben ő is saját szemével láthatta a gárda szenvedését.



„A csalódottság hatalmas, még a Honda számára is” – nyilatkozta Ojjeh a francia Auto Hebdo című lapnak. „Sokat ígértek nekünk, de keveset kaptunk: persze (a Honda) beismerte hibáit, de ez nem segít rajtunk.” Amikor felhozták az üzletembernek a McLaren és a Honda küszöbön álló szakítását, és az esetleges Mercedesre váltást, így válaszolt: „Különféle forgatókönyveken dolgozunk, melyekről nem beszélhetek most. De nagyon sok időt és energiát fordítunk arra, hogy megtaláljuk a megoldást. Gyorsnak kell lennünk, hiszen hagyományosan győztes csapat vagyunk, és nem folytathatjuk így.”

Ojjeh kitért Fernando Alonso Indy 500-as részvételére is. „Fernando nagyszerű pilóta, aki szenvedett az elmúlt két évben. Meg akarja szerezni a hármas koronát. Azt mondtam neki, hogy őrült, ha Indianapolisba megy, de Juan Pablo Montoya azt mondta nekünk, ne aggódjunk, hiszen hamar alkalmazkodni fog. Fernando Le Mans-t is meg akarja nyerni, és személy szerint nagyon szeretném, ha a McLaren visszatérne Le Mans-ba, Fernando viszont az LMP1-ben szeretne győzedelmeskedni. Jelen pillanatban azonban az a legfontosabb, hogy erős motorunk legyen az F1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: