DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Verstappen Vettelt ugratta a sajtótájékoztatón, Hamiltonnak is beszólt

A két F1-es pilóta remek hangulatban válaszolt az újságírók kérdéseire Sanghajban, a holland pedig több ízben is viccelődött német társával - de nem feledkezett meg Lewis Hamiltonról sem.

A Forma-1 új típusú sajtótájékoztatójának első részében Nico Hülkenberget, Sebastian Vettelt és Max Verstappent és faggathatták a megjelent újságírók, de talán érthető, hogy utóbbi kettőre voltak inkább kíváncsiak. A Corriere della Sera delegáltja azt kérdezte a Ferrari-pilótától, hogy melbourne-i győzelme fontosabb volt-e számára, mint az előző három, vörösben aratott sikere 2015-ben, és hogy vár-e visszavágást a Mercedstől Sanghajban.



„Annak ellenére, hogy nagyon erős versenyünk volt, még mindig a Mercedes a favorit. Versenyről versenyre haladunk, tudjuk, hogy remek csomaggal rendelkezünk, melynek köszönhetően remek pozícióban vagyunk” – mondta a német, aki folytatta volna tovább is mondandóját, ám a mellette ülő Verstappen közbevágott: „Ne állj ki olyan hamar, mert különben előtted fogok autózni!” – szólt az egyértelmű fricska a Mercedes és Lewis Hamilton felé, Melbourne-ben ugyanis a háromszoros világbajnok nem tudta megelőzni a Red Bull versenyzőjét, a kiállások után pedig Vettelnek sikerült átvennie a vezetést.

A sajtótájékoztató végén egy másik újságíró Verstappennek tette fel a kérdést, hogy kapott-e sört Vetteltől – az Ausztrál Nagydíj után ugyanis Christian Horner úgy vélekedett, a német jön nekik eggyel, hiszen részben nekik is volt köszönhető, hogy a ferraris megnyerte a versenyt. „Nem, de nem probléma” – mondta a holland, erre Vettel az előtte lévő vizespalackot tette oda társa el, melyre az így válaszolt: „Nem elégedek meg vízzel!”

Jó látni, hogy a tavalyi csörték után ilyen felhőtlen a viszony a pilóták között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: