DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Végre Hírességek Csarnokát nyit az FIA

Bármily hihetetlen, de az autósport jelentős részét felügyelő szervezetnek eleddig nem rendelkezett hivatalos Hírességek Csarnokával – Jean Todt szerint az év végére pótolják ezt a hiányosságot.

Hiába tekint vissza már bő egy évszádos múltra a Nemzetközi Automobil Szövetség, mostanáig nem rendelkezett hivatalos Hírességek Csarnokával. Pedig más sportágakban bevett szokás a legnagyobbakat kitüntetni akár csak jelképesen, akár létrehozni egy „igazi” csarnokokot. Indianapolisban például van egy múzeum erre a célra, míg a MotoGP-ben is „legendává” teszik a sportág legnagyobb alakjait.

Úgy tűnik, az FIA is ráeszmélt eme hiányosságra, Jean Todt elnök ugyanis nemrég kijelentette, hogy még a 2017-es év során létrehozzák a saját Hírességek Csarnokát – méghozzá rögtön kettőt is:

fangio-halloffame-dppi-2



„Decemberben megnyitjuk az FIA Hírességek Csarnokát. Már két-három éve dolgozunk ezen. Lesz egy Hírességek Csarnoka Párizsban, és lesz egy Genfben is. Ugyan néhány jelölt sajnos már nincs köztünk, de már csak fotókat látni róluk is lenyűgöző” – nyilatkozta Todt, akinek szavait az Autosport.com szakoldal idézi.

Noha ez a Hírességek Csarnoka tehát „valódi” lesz, arról egyelőre nincs információ, hogy vajon a nagyközönség számára is látogatható lesz-e a két helyszín.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: