DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ez lehet az oka a Mercedes gyengébb teljesítményének

Bár a brackley-i alakulat folyamatosan ott ólálkodott az élen a barcelonai tesztek során, nem bizonyultak egyértelmű első számú erőnek - egy Ferrarihoz közel álló blogger szerint megbízhatósági hiba állhat a háttérben.

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton alatt nagyon megbízhatóan teljesített a Mercedes W08-as, hiszen a nyolc nap végére ők tették meg a legtöbb kilométert a tíz csapat közül, teljesítmény terén azonban elmaradtak a Ferraritól. Nagyon érdekes az elmúlt három év világbajnokának szereplése, hiszen olyan híresztelések is felütötték a fejüket, hogy a Mercedes sokkal nagyobb erőt is ki tudna sajtolni erőforrásából, majd Niki Lauda és Valtteri Bottas vélekedett úgy, hogy a bevetett újítások nem hozták meg a várt előrelépést a csapatnál. Nos, ezekre a nyilatkozatokra erősít rá Leo Turrini véleménye.



Az olasz blogger köztudottan nagyon közel áll a Ferrarihoz, ezzel párhuzamosan pedig bennfentesnek számít F1-es berkekben is. Turrini nem kevesebbet állít, mint hogy a Mercedes megbízhatósági problémákkal küszködött a tesztek alatt, és ennek volt köszönhető, hogy a legtöbb tekintetben elmaradtak a Ferraritól. „Úgy tűnik, a Mercedes megbízhatósági problémákkal találta szemben magát a főtengellyel kapcsolatosan” – írta az olasz.

„Semmi komolyról nincs szó egyébként, Hamilton és Bottas mégsem tudott maximumon autózni emiatt. Szinte biztos, hogy a Mercedes ki fogja javítani a problémát Melbourne előtt, a Ferrarinál pedig tudják ezt, és ezért gondolják úgy, hogy még mindig a Mercedes van elől” – tette hozzá Turrini. Egy biztos: az Ausztrál Nagydíjig egyre több találgatással találkozhatunk majd, de már alig másfél hetet kell várnunk arra, hogy kiderüljön, ki végezte a legjobb munkát az elmúlt hónapok során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: