DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Radikális változások történtek a Ferrarinál

A maranellói F1-es alakulat a vártnál sokkal jobban teljesít a barcelonai teszteken, a csapat elnöke azonban még most sem akar jóslatokba bocsátkozni - annyit azonban elárult, hogy a házon belüli változásoknak nagy szerepük van a formajavulásban.

Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen talán a Mercedes egyedüli kihívóinak bizonyultak és bizonyulnak a katalán pályán, szereplésük pedig azért okozott a vártnál nagyobb meglepetést, mert a holtszezonban szokás szerint negatív hírek érkeztek a csapat háza tájáról, többek között egy állítólagos B-autóról. Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója nemrég úgy vélekedett, hogy nem tűz ki célokat csapata elé, egyúttal beismerve, hogy hibázott, amikor tavaly ilyenkor a világbajnoki cím megszerzéséről beszélt. Az olasz-kanadai ezúttal az FIA Auto-magazinjában tért ki gárdája szereplésére.



„Egyedül az bizonyítja, hogy jók vagyunk-e, vagy sem, hogy hol állunk a versenypályán, egyelőre azonban még várnunk kell arra, hogy igazán megméressük magunkat a többi csapattal szemben” – mondta Marchionne. „Amit elmondhatok, az az, hogy radikális változásokat hajtottunk végre a csapaton belül és a szervezeti kultúrában. Sokkal hatékonyabb a kommunikációnk, mint eddig, az emberek pedig olajozottabban dolgoznak együtt.”

„Személyi változásokat is végrehajtottunk, és folytattuk a befektetéseket. Elszántak vagyunk, és biztos vagyok benne, hogy megfelelő szakemberek és nagyon tehetséges pilóták állnak rendelkezésre a sikerhez. Az elvégzett intenzív munka ellenére folytatnunk kell a forrásaink és a csapat minőségének megerősítését – egy dolgot pedig megtanultam: nem szabad nagy jóslatokba bocsátkozni!” – tette hozzá Marchionne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: