DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brawn: Az új szabályok csak előnyt adtak a Mercedesnek

A 2017-es szabályok csak erősítettek a Mercedesen, ahelyett, hogy csökkentették volna a fölényüket – állítja Ross Brawn, a Formula-1 új motorsport-főnöke.

Az új szabályok szélesebb abroncsokat és nagyobb leszorítóerőt hoztak a motorsportba, a téli tesztek pedig azt mutatják, hogy valóban nagy javulás következett be a köridők tekintetében. Sokan azt várják, a mezőny eddigi erősorrendje is felborul, így a Mercedest – amely 2014 óta dominált a Formula-1-ben – valaki letaszíthatja a trónról.  

 Brawn



Egyelőre azonban úgy tűnik, a világbajnoki címvédő istálló olyan magabiztosan folytatja a munkát a pályán, ahogyan tavaly év végén befejezték. Ross Brawn szerint a jelenlegi szabályváltoztatás eredményei nagyon jól mutatják, hogy a Formula-1 rossz irányba halad. „Szurkolunk, hogy működjön, de ez szerintem azt mutatja, hogy nem gondoltuk át az alapelveket, amivel kezdenünk kellett volna. Ha ez az volt, hogy a Mercedes ne nyerjen, akkor éppen az ellenkezője is lehetett volna.”

A Mercedes az eddigi három barcelonai tesztnapból kettőt megnyert: hétfőn Lewis Hamilton, szerdán pedig Bottas volt a leggyorsabb. Brawn elmondta, nem gondolja, hogy az eddigi tapasztalatok alapján a Mercedesnek nehézséget okozna fenntartani az elsőségét. „Egy olyan csapat, amely ilyen erős és ilyen forrásokkal rendelkezik, élvezni fogja a változást. Naiv dolog volt azt hinni, hogy ezzel instabillá válik a Mercedes. Ha valami, ez csak előnyt adott nekik” – mondta a szakember. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: