DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Női fejlesztőpilótát igazolt a Sauber

A konstruktőri bajnokság utolsó helyéről előretörni készülő F1-es istálló a GP3-ból igazolt női fejlesztőpilótát, akinek elsődleges feladata a mérnökök munkájának segítése lesz.

A hinwili F1-es istálló a második barcelonai gyakorlás kezdetén, sajtóközlemény formájában jelentette be, hogy leigazolták csapatukba a 23 éves Tatiana Calderónt, a tavalyi szezont a GP3-ban töltő versenyzőt, akire fejlesztőpilótaként fognak számítani ezentúl. A kolumbiai hölgy legjobb eredménye 2016-ban két 10. hely volt Hockenheimben és Monzában, két pontjával pedig a bajnokság 21. helyén zárt. Calderon 2013 és 2015 között a Forma-3-as Európa-bajnokságban versenyzett, ahol második szezonja lett a legsikeresebb: csak ebben az évben szerzett pontot, a tabella 15. helyén végzett, többek között spái ötödik helyének köszönhetően.



„Örömünkre szolgál, hogy Tatianát a Sauber-család kötelékében üdvözölhetjük” – nyilatkozta Monisha Kaltenborn, a gárda csapatfőnöke. „Lehetőségeinknek és létesítményeinknek köszönhetően professzionális terepet tudunk nyújtani neki, hogy fejleszteni tudja tudását és versenyzési képességeit. Meg vagyok bizonyosodva arról, hogy nagyon sok hasznos információval szolgálhatunk számára, ezzel is segítve karrierjét.”

Calderon feladatai keretében a hinwili gyárban fog dolgozni a mérnökökkel, valamint több nagydíjhétvégére is ellátogat majd. „Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Sauber F1-es csapatához fejlesztőpilótaként” – mondta a versenyzőhölgy. „Szeretném megköszönni Monisha Kaltenbornnak és az egész csapatnak, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget, valamint az Escuderia Telmexnek is a támogatást. Hálás vagyok azért, hogy egy ilyen régóta működő csapattal dolgozhatok együtt, és hogy hasznot húzhatok a tapasztalatukból. Alig várom, hogy elkezdhessük a közös munkát, és hogy annyit tanulhassak, amennyit csak lehet. Ezzel egy lépéssel közelebb kerültem az álmomhoz, hogy egyszer a Forma-1-ben versenyezhessek!” – tette hozzá a kolumbiai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: