DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

A Pirelli nagyfőnöke büszke cégére

Az olasz gumigyártó 2011 óta az F1 hivatalos beszállítója, s bár az elmúlt hat évben igen sok hányattatás érte őket, a vállalat vezérigazgatója elismeri száguldó cirkuszban elért teljesítményüket.

A 2017-es aerodinamikai szabályváltozások mellett nagyon fontosak az abroncsfronton történő módosítások is: idén szélesebb első és hátsó gumikkal szerelik fel az autókat, ráadásul a vizes pályás teszteknek az a célja, hogy sokkal hasznavehetőbb esős és intermediate-abroncsokat biztosítsanak a csapatok számára. Részben így rajtuk is múlik, hogy valóban izgalmasabb lesz-e a Forma-1, noha egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy termékeik vajon kibírják-e az idei modellek jelentette terhelést.



A múltbéli problémák és a jelen kihívásai ellenére a Pirelli vezérigazgatója, Marco Provera elégedett azzal a munkával, melyet az elmúlt hat évben az F1-ben végeztek. „A sportág lehetőséget adott a Pirellinek arra, hogy megmutassuk, mit tudunk, hogy olyan cég vagyunk, melynek komoly tervei vannak a jövőre nézve” – nyilatkozta az olasz a Rai Gr Parlamento rádiónak. „Úgy véljük, hogy a világbajnokságban való szereplésünk anyagi szempontból kifizetődő. Persze megvoltak a magunk nehézségei, de a Pirelli hozzájárult az F1 sikeréhez, egyúttal demonstráltuk képességeinket.”

Povera kitért a sportág új tulajdonosaira, a Liberty Mediára is: „Várjuk meg, hogy mi fog megváltozni az új tulajdonosok érkezésével, de nem valószínű, hogy a következő három évben radikális változásokat fogunk látni. Az új szezon nagyon fontos kihívást jelent számunkra, az abroncsaink segítségével több másodperces körönkénti nyereségre lehet számítani. Hatalmas a technikai rés, de tudjuk, hogy nagyon fontos az általunk végzett munka is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: