DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Alonso nem úgy néz ki, mint aki vissza akar vonulni

Ha van valaki, aki tényleg belelát egy versenyző fejébe, akkor az csakis a vele együtt fekvő és kelő, minden reakcióját ismerő fizioterapeutája lehet. Ezért érdemes figyelni, amikor trénere Fernando Alonso motivációjáról beszél.

Idén elérkezik Alonso 2015-től köttetett McLaren-szerződésének utolsó, harmadik éve, amelynek már kezdete óta sokan úgy sejtik, hogy ez lesz a spanyol pilóta utolsó periódusa az F1-ben, legalábbis a volán mögött. Bár a sikerek egyelőre elmaradnak számára a wokingiaknál, a kétszeres bajnok maga is többször kijelentette már, hogy más versenysorozatokban is szeretné kipróbálni magát, így év végén, 36 esztendősen már időszerű lehet a váltás.

Alonso fizioterapeutája és trénere, Fabrizio Borra azonban egyelőre nem látja jelét annak, hogy a spanyol lelkesedése lankadna az F1 iránt, ezen véleményének pedig a Cadena Cope rádióban adott hangot.

„Fernando nem olyannak tűnik, mint aki azon gondolkodna, hogy ez lehet az utolsó szezonja a Formula-1-ben. Ugyanolyan keményen dolgozik, ahogy a korai éveiben is tette. Nyugodtnak és motiváltnak látom őt” - mutatott rá Borra.

borra-alonso-2017



„Az első tesztre mindig azzal a meggyőződéssel utazunk, hogy egy pozitív évnek nézünk elébe. A mentális összpontosítás foka ugyanolyan magas, mintha a bajnoki csatában lennénk. Fernando minden nap nagyjából hat órát edz.”

A tréner szerint ráadásul az immár a mezőny legrutinosabb tagjának számító Alonso könnyebben is tud alkalmazkodni az új F1-es autók által generált nagyobb erőhatásokhoz, mint legtöbb riválisa.

„A fiatalabb versenyzők számára a fizikális felkészülés az idei évre sokat változott, de a veteránok ezt nem érzik meg annyira. Fernando edzésterve ma is nagyon hasonló ahhoz, mint amit debütálóévében követett” - mondta Borra, aki hosszú évek óta szerves része Alonso életének. „Az ő első F1-es autói még annál is komolyabb fizikai megterhelést jelentettek, mint a 2017-esek fognak a megnövekedő kanyarsebességekkel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: