DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Nincs többé olcsó állójegy a Magyar Nagydíjon

Évek óta a magyar F1-rajongók pénztárcájának legjobb barátai voltak a Forma-1 Club által értékesített állójegyek, ám idén már nem lehet 10 000 forintért lebzselni egész hétvégén a Hungaroringen - csak ennek a két és félszereséért.

Immár három évtizede rajongók tízezrei özönlik el a Hungaroringet a világ - de legalábbis Európa - minden tájáról, amikor nyáron a Formula-1 ellátogat a mogyoródi versenypályára. A Forma-1 Club azonban 1999 óta igyekszik kedvezni a határon belül és kívül élő magyar rajongóknak, akik a megfelelő igazolványok felmutatásával olcsóbban juthattak hozzá a háromnapos ülő- és állójegyhez, mint a külföldiek. Az ülőjegyet vásárlók a pálya teljes hátsó részére rálátást biztosító Club tribünön foglalhattak helyet, az állójegyesek pedig szinte bárhol mozoghattak, és jellegzetes látványt nyújtott, ahogy a futam napján beterítették a célegyenes bejáratánál lévő domboldalakat.

hungaroring



Ez utóbbi jelenség érhet véget, legalábbis szenvedhet komoly csapást az idei évben, a Forma-1 Club ugyanis a 2017-es Magyar Nagydíjra már nem árulja a korábban 10 000 forintért kézhez vehető, egész hétvégére belépést biztosító állójegyeket. A cég kínálatában idén már csak az Arany klubkártyával megvásárolható ülőjegy szerepel, amelynek teljes ára 25 000 forint. Mostantól tehát ez a legolcsóbb jegy, amellyel a rajongók péntektől vasárnapig (megspékelve a csütörtöki bokszlátogatással) a helyszínről követhetik végig az F1-es versenyhétvégét július 28-30. között. Jó hír viszont, hogy a gyerekjegyek 14 év alatt ingyenesek, egy felnőttel legfeljebb három kiskorúnak számító személy léphet be a pályára térítésmentesen.

További, mindenki által elérhető jegyeket persze lehet vásárolni például az Ostermann irodáiban, ezek az árak viszont már magasabbak a Forma-1 Klub tribünjegyéhez viszonyítva. Itt persze most is lehet állójegyhez jutni, annak ára viszont három napra 90 euró, azaz átszámítva nagyjából 27 800 forint.

Mindezek után pedig levonhatjuk az igencsak abszurdan hangzó következtetést: a 2017-es Magyar Nagydíjra olcsóbban lehet ülőjegyet váltani, mint állót. 

(De alternatív megoldásként jó néhány BigMacet is lehet venni helyette.)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: