DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Oszlopos tagját veszítette el a McLaren a szezonkezdet előtt

Februárban, a tesztek kezdete előtt már csúcsfokozatra kapcsol a szezonra való felkészülés az F1-es csapatok számára, így aligha ez a legmegfelelőbb pillanat a belső személycserékre - a McLarennek mégis ezzel kell megbirkóznia.

Alig egy nappal azt követően, hogy a wokingiak bejelentették, a közös nevező hiánya miatt máris szakítanak a tavaly nagy dérrel-dúrral és reményekkel érkezett Jost Capitóval, kiderült, hogy egy másik fontos csapattagtól is meg kell válniuk. Dave Redding, a hosszú évek óta velük dolgozó csapatmenedzser is dobbant, és a szezont már a rivális Williams kötelékében fogja megkezdeni.

1434116404842

Eric Boullier és Dave Redding


Redding még a ’80-as évek végén, a Benetton szerelőjeként került be az F1 körforgásába, majd 1995-ben csatlakozott először a McLarenhez. Volt ugyan egy kitérője a három évet megélt Stewart istállónál, de 2000-ban visszatért Wokingba, ahol innentől már a mérnöki gárdában töltött be különféle posztokat. 2009-től váltott ismét részleget, nem sokkal a hírhedt „hazugságbotrány” és Dave Ryan menesztése után vette át a csapatmenedzseri posztot.

A McLarennél már konkretizálták is, hogy hogyan fogják leosztani Redding feladatait a továbbiakban. Az új csapatmenedzser a korábbi főszerelő, Paul James lesz, akinek helyét pedig Kari Lammenranta veszi át. A menedzseri munkák egy részét, így az FIA-val való kommunikációt azonban nem James, hanem a műveleti vezető, Andrea Stella fogja majd ellátni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: