DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Indonéz csapat épülhet a Manor romjain

Még mindig nem kizárt, hogy 11 csapat lesz a 2017-es F1-es rajtrácson, két indonéz cégóriás ugyanis tokkal-vonóval felvásárolhatja a Manor maradványait, és beültetheti pilótáit – állítják egyes sajtóértesülések.

Az értesüléseivel a világsajtót már nem egyszer megelőző finn Turun Sanomat arról számolt be, hogy még mindig van rá esély, hogy az összeomlott Manor istálló valamilyen formában mégis ott legyen az idei mezőnyben. A korábbi érdeklődők közt szereplő Ricardo Gelael, aki a KFC franchise indonéz ágát birtokló Jagonya Ayam vezére, s nem mellesleg a GP2-ben szereplő Sean Gelael édesapja ugyanis a lap értesülései szerint tokkal-vonóval felvásárolhatja a csődbe ment csapat romjait. Gelael annak idején a Manor adósságai miatt állt el az üzlettől, az összeomlást követően viszont jóval olcsóbban szerezhetik meg a kiscsapatot.

A Jagonya Ayam évek óta részt vesz a motorsportban, a Carlin partnereként Tom Blomqvistet és Antonio Giovinazzit is F3-as Európa-bajnoki ezüstéremhez segítették, tavaly pedig a Pertamina Campos Racingnél versenyző Gelael GP2-es autóját borították be a vállalat és az anyacég, a KFC logói és színei.

gelael-gp2-2016



 

Az említett Pertamina nevű olajvállalat, mely a tavalyi év első felében a Manornál szereplő Rio Haryanto mögött is állt, kulcsszerepet vállalhat az üzletben, hiszen a két indonéz cég így együtt egy indonéz csapatot küldhet a rajtrácsra az ország két versenyzőjével, Sean Gelaellel és Rio Haryantóval.

Úgy tűnik tehát, hogy bár a Manor története ebben a formában bizonyosan véget ért, a gyár, annak dolgozói, illetve maga a 11. F1-es csapat még mindig megmenekülhet – de az idő fogy, s az esetleges vásárlók lassan a huszonnegyedik órába lépnek…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: